Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ
Εντάσσεται στην ΠΣΟ με απόφαση συνεδρίου

Στιγμιότυπο από το συνέδριο
Στιγμιότυπο από το συνέδριο
Στις 13 Ιούνη ολοκληρώθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού και μαχητικότητας το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου UD CGT 13 De Bouches du Rhone στην περιοχή της Μασσαλίας της Γαλλίας.

Το συνέδριο εκτίμησε τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στην περιοχή και συνολικά στη Γαλλία και συζήτησε σε ξεχωριστό θέμα την κατάσταση στο διεθνές εργατικό κίνημα, τις θέσεις και τη δράση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Ειδική αναφορά έγινε στους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας και στην αλληλεγγύη που έδειξε και δείχνει το ΠΑΜΕ στους αγώνες του Εργατικού Κέντρου, ενώ αναφέρθηκαν και στην πείρα από απεργίες, όπως των εργαζομένων της πολυεθνικής COSCO στον Πειραιά, η οποία δραστηριοποιείται πλέον και στο λιμάνι της Μασσαλίας.

Μετά από πλούσια και ανοιχτή συζήτηση, το συνέδριο με μυστική ψηφοφορία με κάλπη αποφάσισε, με ποσοστό 90% υπέρ, την είσοδο του Εργατικού Κέντρου στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Την απόφαση του Εργατικού Κέντρου χαιρέτισε στην ομιλία του στο συνέδριο ο γενικός γραμματέας της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος, σημειώνοντας τον αντίκτυπο και τη σημασία που έχει για το συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης και του κόσμου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org