Πέμπτη 13 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΙΔΕΝΟΡ»
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για υπογραφή ΣΣΕ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στην κατεύθυνση της ανάκτησης των μεγάλων απωλειών τους.

Χτες, από τις 2 έως τις 6 τα ξημερώματα, πραγματοποίησαν στάση εργασίας με καθολική συμμετοχή, ενώ σήμερα προγραμματίζουν νέα στάση εργασίας (6 π.μ. - 10 π.μ.).

Το ΔΣ του σωματείου και το σύνολο των εργαζομένων, παλιοί και νέοι, αορίστου χρόνου και εργολαβικοί, στη συγκέντρωσή τους κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας επαναβεβαίωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από όσα αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση.

Στο πλευρό τους και αυτήν τη φορά βρέθηκε αντιπροσωπεία των ταξικών δυνάμεων, αποτελούμενη από τον Κώστα Στεργίου, πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΜ και βουλευτή του ΚΚΕ, τον Λεωνίδα Στολτίδη, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ, και τον Κώστα Ηλιού, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και της ΠΟΕΜ.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Κ. Στεργίου μετέφερε τη συμπαράσταση των μεταλλεργατών της Μαγνησίας και όλης της Ελλάδας, ενώ τους έδωσε το ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσε το ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ δεν είναι μόνοι στον αγώνα που δίνουν, ο οποίος είναι ελπιδοφόρος για το σύνολο του κλάδου. Οι ταξικές δυνάμεις υπογράμμισαν ότι θα είναι στο πλευρό τους, απέναντι στην εργοδοσία, το πολιτικό της προσωπικό και τους ανθρώπους τους στα συνδικάτα. Θα προσπαθήσουν να συμβάλουν ώστε αυτός ο αγώνας να είναι νικηφόρος, για να αποτελέσει και αυτός παρακαταθήκη για το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο και όχι μόνο.

Να σημειωθεί ότι για άλλη μια φορά απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας της διοίκησης στο ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και στην Ομοσπονδία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ), επιβεβαιώνοντας ότι είναι «νύχι - κρέας» με την εργοδοσία και έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την εργατική τάξη, τα βάσανα και τους αγώνες της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ