Παρασκευή 26 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΣΙΔΕΝΟΡ»
Μετέφεραν τον αγώνα τους στον όμιλο «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» στην Αθήνα

...και τη «στάση» που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη ΣΟΒΕΛ στον Βόλο
...και τη «στάση» που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη ΣΟΒΕΛ στον Βόλο
Στα γραφεία του ομίλου «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» στο Μαρούσι μετέφεραν χτες τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «ΣΙΔΕΝΟΡ» στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας τον αγώνα που δίνουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις, έχοντας στο πλευρό τους τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου και εργαζόμενους άλλων κλάδων, ενάντια στην επιχείρηση τρομοκράτησης που κλιμακώνει η εργοδοσία με απολύσεις, δικαστικές διώξεις και διεκδικήσεις αποζημιώσεων από τους απεργούς.

Χαρακτηριστική για το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία ήταν η έντονη αστυνομική παρουσία, μαζί και ανδρών της Ασφάλειας με πολιτικά, που είχαν παραταχθεί χτες έξω από την πύλη των γραφείων του ομίλου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Με τα συνθήματα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», οι εργάτες της «ΣΙΔΕΝΟΡ» έφτασαν έξω από τη «ΒΙΟΧΑΛΚΟ», όπου τους υποδέχτηκαν συνδικάτα και εργαζόμενοι.

Την αλληλεγγύη στον πολυήμερο αγώνα που δίνουν εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Στη συνάντηση που είχε το επιχειρησιακό σωματείο με τους εκπροσώπους της «ΣΙΔΕΝΟΡ», κατέθεσε για άλλη μια φορά τις θέσεις του για υπογραφή νέας ΣΣΕ, με αποκατάσταση απωλειών, καθώς επίσης ουσιαστικά και δραστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προς αποφυγή εργατικών «ατυχημάτων» και επαγγελματικών ασθενειών. Το σωματείο έθεσε επίσης το ζήτημα της ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων, ενώ κάλεσε την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργατών, αυτών που δημιούργησαν και δημιουργούν όλο τον πλούτο και την κερδοφορία της επιχείρησης.

Από την κινητοποίηση στα γραφεία του ομίλου στην Αθήνα...
Από την κινητοποίηση στα γραφεία του ομίλου στην Αθήνα...
Απέναντι στα δίκαια αιτήματα η εργοδοσία επέδειξε την ίδια αδιαλλαξία, επικαλούμενη... «οικονομική στενότητα».

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, με δίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ανά δίωρο, όπως έχουν αποφασίσει.

Στο χαλυβουργείο της ΣΟΒΕΛ

Καθ' οδόν προς την Αθήνα, οι απεργοί της «ΣΙΔΕΝΟΡ» σταμάτησαν και στο χαλυβουργείο της ΣΟΒΕΛ στον Βόλο.

Η αλλαγή της βάρδιας στην πύλη της ΣΟΒΕΛ μετατράπηκε σε εργατική συγκέντρωση, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς.

Στο πλευρό των απεργών της «ΣΙΔΕΝΟΡ» βρέθηκαν και σειρά συνδικάτων, όπως το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας.

Οι εργαζόμενοι της «ΣΙΔΕΝΟΡ» απευθύνθηκαν στους εργαζόμενους του χαλυβουργείου, καλώντας τους να οργανωθούν στο τοπικό ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου και να ενώσουν τις φωνές στους στον αγώνα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις.

«Η δική μας νίκη θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου, για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, και μετά από πολλά χρόνια μια ποιοτική αλλαγή στη ζωή μας. Ενα είναι σίγουρο: Οποιος δεν μοιραστεί τον αγώνα, θα μοιραστεί την ήττα!», υπογράμμισαν στην ανακοίνωση που μοίρασαν στους εργαζόμενους της ΣΟΒΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ