Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλατιά συστράτευση για τη συγκρότηση του Μετώπου

Σε εκδήλωση του Κόμματος, στο δημαρχείο της Ηλιούπολης, μίλησε χτες ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Για τις πολιτικές εξελίξεις υπό το πρίσμα των θέσεων του ΚΚΕ μίλησε χτες βράδυ ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος σε συγκέντρωση των ΚΟ Ηλιούπολης, σε αίθουσα του δημαρχείου της πόλης, όπου παρουσίασε και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Ο ομιλητής τόνισε αρχίζοντας την ομιλία του ότι αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι το πώς η αναπτυσσόμενη πάλη του ελληνικού λαού θα συνεχιστεί, θα συντονιστεί, θα έχει κλιμάκωση, διάρκεια, με αιτήματα που πραγματικά θα εξυπηρετούν θα συμφέροντα του λαού και με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζεται από την εξίσου αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως απ' αυτή την άποψη είναι ελπιδοφόρα τα μηνύματα που πηγάζουν από τις πολύμορφες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις αλλά και από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, που αναπτύσσονται παρά τις δυσκολίες και την επίθεση που δέχεται το συνεπές αγροτικό κίνημα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία της ΝΔ.

«Και είμαστε σίγουροι - τόνισε αμέσως μετά - σειρά έχει η απάντηση της εργατικής τάξης. Με αποφασιστικότητα, με ταξική ενότητα, με κορμό το ΠΑΜΕ, θα απαντήσει μαζί με τα άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, στη νέα επίθεση της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό».

Εν συνεχεία εξέφρασε την πεποίθηση του ΚΚΕ πως οι αγώνες θα αναπτύσσονται με ανεβασμένες μορφές πάλης και συμπλήρωσε: «Η δυνατότητα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, υπάρχει. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα όσο δυναμώνει η αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση του λαού, όσο κερδίζει έδαφος στο νου, στην καρδιά, στη συνείδηση της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου, της μεγάλης νικηφόρας ανατρεπτικής συμμαχίας των εργατών, Ελλήνων και αλλοδαπών, των αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων, των ΕΒΕ, της νεολαίας, όσων δηλαδή καταπιέζονται από την καπιταλιστική βαρβαρότητα». Και όπως υπογράμμισε, το Μέτωπο μπορεί να νικήσει, να οδηγήσει σε αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, με προοπτική τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, όπου πια θα περάσουν στα χέρια του λαού τα μέσα παραγωγής για να υπηρετήσουν τις ανεβασμένες του σύγχρονες ανάγκες.

Ο Δ. Αρβανιτάκης κατέληξε επισημαίνοντας πως είναι ώριμες οι συνθήκες για να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή συσπείρωση, για να γίνουν βήματα προς τη συγκρότηση του Μετώπου, κάτι που προϋποθέτει πρώτα και κύρια οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, οι αγωνιστές που δίνουν μάχες μαζί τους, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να συστρατευτούν σ' αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ