Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΕΓ
Τριετία «δυναμικής» εξαπάτησης!

«Δυναμισμός, αποφασιστικότητα και συνοχή» για την εφαρμογή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής είναι το μήνυμα της χτεσινής εισήγησης του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής με το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο το «πολιτικό σχεδιασμό» της... ερχόμενης τριετίας.

Ο Κ. Σημίτης εισαγωγικά θεώρησε σκόπιμο να κάνει αναφορά στην «ανοδική πορεία» και τη «φάση ανάκαμψης» που κατά την άποψή του διανύει το ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια δίνοντας το προπαγανδιστικό στίγμα του κόμματός του για το επόμενο διάστημα, ζήτησε από τους υφισταμένους του «να πείσουμε τους πολίτες ότι μόνο με το ΠΑΣΟΚ μπορούν να προσδοκούν καλύτερο προσωπικό και συλλογικό μέλλον», ενώ δεν παρέλειψε να προβλέψει «αλλαγή της ψυχολογίας» τα επόμενα χρόνια εφόσον βέβαια το ΠΑΣΟΚ φροντίσει να καλλιεργήσει κατάλληλα το εν λόγω «αίσθημα»...

Ακρως αποκαλυπτικός, όμως, ήταν ο πρωθυπουργός αναλύοντας την τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην προσπάθεια να πολωθεί το πολιτικό κλίμα και να εγκλωβιστούν τα λαϊκά στρώματα στα δικομματικά στεγανά. Συγκεκριμένα και χωρίς να αφήνει καμία αμφιβολία ότι η τακτική Λαλιώτη το τελευταίο διάστημα φέρει - παρά τις αντιδράσεις άλλων στελεχών - την προσωπική του έγκριση, τάχθηκε υπέρ της «επιθετικής επιχειρηματολογίας» απέναντι στη ΝΔ, προέτρεψε να μη μένει «τίποτα αναπάντητο», ενώ για να συμπληρωθεί η «τούρτα» της δικομματικής «αντιπαράθεσης» πρόσθεσε και το «κερασάκι» της... ευπρέπειες, καλώντας η αντιπαράθεση με τη ΝΔ - που προηγουμένως την είχε κατηγορήσει για καιροσκοπισμό, αδράνεια συντηρητισμό κλπ. - να γίνεται με «μέτρο, ψυχραιμία, μέθοδο και στοιχεία»... Φυσικά, εμφάνισε το κόμμα του «ανοιχτό στο διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε να «περιφρουρηθεί με ιδιαίτερο ζήλο η ενότητα» του ΠΑΣΟΚ, ενώ υποσχέθηκε ότι «η ισχυρή Ελλάδα είναι μια πραγματικότητα που θα γίνεται όλο και πιο χειροπιαστή»... Το μόνο χειροπιαστό πάντως από τη χτεσινή του τοποθέτηση (όπου επανέλαβε τα περί «4 αξόνων» της κυβερνητικής πολιτικής), είναι οι αναφορές του πρωθυπουργού στην κομματική αξιοποίηση από το ΠΑΣΟΚ του Γ' ΚΠΣ και της Ολυμπιάδας, για την οποία, όπως ανέφερε, «η προετοιμασία της θα προχωρεί καλλιεργώντας ένα κλίμα συσπείρωσης».

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι θα πρέπει «σύντομα να καταστεί σαφής η γραμμή μας, σε ποιους και με ποιες προϋποθέσεις δίνουμε το χρίσμα», προσθέτοντας ότι πρέπει να αναζητηθούν «νέα πρόσωπα ευρύτερου κύρους».

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι στη συνεδρίαση που συνεχιζόταν μέχρι αργά, πληροφορίες ήθελαν μεγάλο μέρος της να ασχολείται με τα τερτίπια που μεθοδεύονται για τον εκλογικό νόμο, καθώς και με το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ