Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
Αγωνιστικά στη Μακεδονία - Θράκη

Αγωνιστικά και μαζικά γιορτάστηκε και σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, το Σάββατο η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στην Κοζάνη η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία, με ομιλία εκπροσώπου των σπουδαστών του ΤΕΙ. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία, όπου πριν διαλυθούν οι διαδηλωτές έδωσαν υπόσχεση συνέχισης των αγώνων για μια ειρηνική, ανεξάρτητη, δημιουργική πορεία της χώρας.

Στην Πτολεμαΐδα, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση με πρωτοβουλία της Επιτροπής Φορέων και μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Στη συγκέντρωση κυριάρχησαν τα αντιπολεμικά και αντιΝΑΤΟικά συνθήματα.

Στη Φλώρινα με πρωτοβουλία της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη και του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία που ενέκρινε ψήφισμα ενάντια στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην Εδεσσα, μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες πολίτες και πολλοί μαθητές. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου από εκπροσώπους των φορέων της πόλης.

Στην Κατερίνη Πιερίας, η εκδήλωση του Πολυτεχνείου οργανώθηκε από τη ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ. Εγινε συγκέντρωση στο Σιντριβάνι και ακολούθησε πορεία στην Κεντρική πλατεία. Σ' όλη τη διάρκεια της πορείας την ατμόσφαιρα δονούσαν τα συνθήματα «Το Πολυτεχνείο ζει και μας οδηγεί», «Μόρφωση, δουλιά, ανεξαρτησία εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία».

Στις Σέρρες, εκατοντάδες αγωνιστές της ειρήνης και της ανεξαρτησίας και πλήθος φορέων, όπως Εργατικό Κέντρο, Δήμος και άλλες οργανώσεις, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων και συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας για ένα μαζικό και αγωνιστικό γιορτασμό. Ακολούθησε πορεία στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου έγινε κατάθεση στεφανιών.

Στην Καβάλα, με δυναμική προσυγκέντρωση και πορεία οι δυνάμεις του ΚΚΕ πορεύτηκαν προς το χώρο της συγκέντρωσης, στην πλατεία του Καπνεργάτη. Εκεί, μίλησε εκπρόσωπος των σπουδαστών του ΤΕΙ και της αντιπολεμικής επιτροπής. Στη συνέχεια μια μαχητική διαδήλωση εξελίχθηκε στους δρόμους της πόλης.

Στη Δράμα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κήπο, όπου χαιρέτισε ο δήμαρχος και εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Στην Ξάνθη, οι φοιτητές με τη ζωντάνια και το δυναμισμό τους, έχοντας στο πλευρό τους τον εργαζόμενο λαό τίμησαν την εξέγερση και συγκλόνισαν το κέντρο της πόλης με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Η πορεία κατέληξε στο προαύλιο του Πολυτεχνείου όπου έγινε κατάθεση στεφάνων και συναυλία.

Στη Ροδόπη, με τη μαχητικότερη και μαζικότερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων η νεολαία και ο λαός της Κομοτηνής έδωσε υπόσχεση συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για τη δικαίωση των συνθημάτων του ηρωικού Νοέμβρη. Η πορεία ξεκίνησε από τη Νομική Σχολή και κατέληξε στο ηρώο της πόλης.

Στην Αλεξανδρούπολη, αντίστοιχα μεγάλη ήταν η συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, με ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της νεολαίας, των σπουδαστών και των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ