Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΔΗ
Εκδήλωση για το μητροπολιτικό πάρκο

Εκδήλωση για το μητροπολιτικό πάρκο στου Γουδή, το οποίο η κυβέρνηση υποβαθμίζει με σχετικό σχέδιο νόμου, ανοίγοντας, παράλληλα, «παράθυρο» και στην εμπορευματική του χρήση, διοργάνωσαν προχτές μαζικοί φορείς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο στέγαστρο του δήμου Ζωγράφου από την Επιτροπή Αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Γουδή, τη Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού, τη Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανω Αμπελοκήπων, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ο Ιλισός», τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό και Οικολογικό Σύλλογο Παπάγου «ο Υμηττός» και τον Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Βασίλης Ραπτάκης, σύμβουλος στο 7ο Διαμέρισμα, εκλεγμένος με τη «Λαική Συσπείρωση», υπογράμμισε πως «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μόνο τα 117 από τα 965 στρέμματα που έχουν απομείνει εδώ, είναι αυτά τα οποία θα διαχειρίζεται ο φορέας (σ.σ. η ίδρυσή του αναφέρεται σε σχέδιο νόμου που είχε δοθεί σε διαβούλευση, αλλά δεν προχώρησε η συζήτησή του στη Βουλή λόγω των εκλογικών εξελίξεων). Ενας φορέας ο οποίος θα έχει πολύ ελάχιστο προσωπικό, σύμφωνα και το σχέδιο νόμου, μόνο πέντε μόνιμους εργαζόμενους και όλοι οι υπόλοιποι θα είναι οκταμηνίτες, ένας φορέας ο οποίος δεν καθορίζεται σαφώς ότι τα χρήματά του και τα έσοδά του θα είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό, αφήνει ανοιχτές πόρτες να μπούνε χορηγοί, να υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις, ΣΔΙΤ κ.τ.λ.».

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής Δημήτρης Μαυράκος αναφέρθηκε σε ένα σύντομο ιστορικό των τελευταίων εξελίξεων που αφορούν το πάρκο, από το οποίο προέκυπταν όλες οι κυβερνητικές παλινωδίες. Οι μαζικοί φορείς ζητούν, μεταξύ άλλων, να εξασφαλιστούν η απόλυτη νομοθετική προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού, να ολοκληρωθεί και κυρωθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού, καμία οικιστική επέκταση στον Υμηττό, άμεση απομάκρυνση ασύμβατων για το δάσος εγκαταστάσεων, να ολοκληρωθεί η παραχώρηση των 965 στρεμμάτων, όπως προβλέπει ο νόμος 732/77, εντός του πυρήνα του πάρκου Γουδή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ