Παρασκευή 31 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μπλόκο στα μέτρα που σαρώνουν εργατικά - λαϊκά δικαιώματα

Στις εξελίξεις που αφορούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στις αντεργατικές - αντιλαϊκές επιπτώσεις τους αναφέρεται ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή τον αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, τον οποίο χαιρετίζει σημειώνοντας ότι «με την αγωνιστική τους στάση και την καθολική τους συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας».

«Το σχέδιο για τη θωράκιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των τραπεζών», σημειώνει, «είναι αποφασισμένο και περιλαμβάνει, από τη μία, μεγάλες φοροαπαλλαγές στις τράπεζες και, από την άλλη, επέκταση και διεύρυνση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων των λαϊκών περιουσιών, με ταυτόχρονο χτύπημα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων στις τράπεζες, με νέες απολύσεις, νέες αποσχίσεις, εθελούσιες, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο.

Σχέδιο που υπόσχονται ότι θα υλοποιήσουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, όποιος και με όποιο σχηματισμό και αν είναι στο τιμόνι της επόμενης κυβέρνησης.

(...) Οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν αποκτήσει. Είδαν από πρώτο χέρι ότι μόνο το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές μπήκαν μπροστά στην αποκάλυψη των σχεδιασμών της τράπεζας, στην πλατιά ενημέρωσή τους, στην οργάνωση του αγώνα με σχέδιο την κλιμάκωση και όχι την εκτόνωσή του. Οι εξελίξεις στη δουλειά τους να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου.

Οπως προσπέρασαν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και των άλλων δυνάμεων, που επιχείρησαν να εκτονώσουν την αγωνιστική τους δράση και κινητοποίηση, έτσι να προσπεράσουν και τα όποια διλήμματα θέτουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Να ισχυροποιήσουν και να στηρίξουν το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές παντού, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία και στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών.

(...) Με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, πιο μαζικούς και διεκδικητικούς αγώνες μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Να βάλουμε φρένο και να μπλοκάρουμε τα μέτρα που έρχονται και θα σαρώσουν τα δικαιώματά μας, τις ίδιες μας τις ζωές. Μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, με γνώμονα τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ