Παρασκευή 31 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δύο κόσμοι συγκρούονται την Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή στην Καισαριανή συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο κόσμος του κ. Βοσκόπουλου και ο κόσμος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Ηλία Σταμέλο.

Ο κ. Βοσκόπουλος παριστάνει τον «ανεξάρτητο» την ίδια ώρα που τον στηρίζουν το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι, κομμάτια της ΝΔ αλλά και άλλες, ακόμα πιο «ακραίες» φωνές της πολιτικής... Ο σοφός λαός λέει «πες μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι». Οι φίλοι του κ. Βοσκόπουλου αποκαλύπτουν το στίγμα του.

Οι θέσεις που ρητά εκφράζει ο κ. Βοσκόπουλος είναι ένας συνδυασμός ασαφών, γενικόλογων και ανέξοδων θέσεων από τη μία, αντιδραστικών εξελίξεων που θα τις πληρώσει ο λαός της Καισαριανής από την άλλη - όπως η εμπορευματοποίηση των απορριμμάτων, η εμπορευματοποίηση του πάρκου στα Ξύλινα κ.λπ.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι όλα αυτά για τα οποία δεν λέει κουβέντα: Ποιος θα πληρώσει για τις δαπάνες του δήμου; Ο λαός της Καισαριανής με νέα ανταποδοτικά τέλη, ή θα απαιτήσει να πληρώσει το κεντρικό κράτος; Τι στάση κράτησε και κρατάει απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων; Τι λέει για τη δημόσια περιουσία και το ΤΑΙΠΕΔ; Τι στάση κρατάει απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και που οι δήμοι αναγκάζονται να εφαρμόζουν; Τι λέει και πώς αντιπαλεύει τις δεσμεύσεις της ΕΕ, τα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας, τους στόχους ανάκαμψης του κεφαλαίου που οδηγούν σε χρεοκοπία το λαό; Τι λέει για τον πραγματικό αντίπαλο πίσω από κάθε πρόβλημα των εργαζομένων, από την ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς μέχρι τις λακκούβες στους δρόμους και τις διαλυμένες κοινωνικές δομές των δήμων, το κέρδος, τις μεγάλες επιχειρήσεις που κάνουν κουμάντο στις ζωές των ανθρώπων, την πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζει αυτές τις επιχειρήσεις;

Το μεγάλο πρόβλημα είναι και αυτά για τα οποία ζητωκραυγάζει... Πόσο πιο ξεκάθαρα άραγε πρέπει να μας πει ότι είναι με τον Ομπάμα και το ΝΑΤΟ, από την επιθετική του στάση απέναντι στο ψήφισμα που έκανε τον μακελάρη των λαών ανεπιθύμητο στην Καισαριανή;

Γι' αυτό και την Κυριακή των εκλογών συγκρούονται στην Καισαριανή δύο κόσμοι.

Από τη μία ο κόσμος όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν την Καισαριανη κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης και στις ορέξεις των επιχειρηματιών, όλων όσοι στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα που διαχρονικά λαμβάνουν όλες οι κυβερνήσεις απέναντι στους εργαζόμενους, γιατί «μόνο έτσι έρχεται η ανάπτυξη». Αυτός είναι ο κόσμος των συμφερόντων που εκπροσωπεί ο κ. Βοσκόπουλος.

Από την άλλη ο κόσμος του λαού της Καισαριανής. Ολοι όσοι αντιστέκονται στην πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση μέχρι τους δήμους, όλοι όσοι οργανώνουν τον αγώνα για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού και αντιμάχονται την αντιλαϊκή πολιτική της άρχουσας τάξης, που τσακίζει τα δικαιώματά μας.

Ολοι όσοι αντιπαλεύουν την πολιτική που προωθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις. Ολοι όσοι αντιπαλεύουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ολοι όσοι διεκδικούν μέτρα ανακούφισης για τους Καισαριανιώτες, δεν αύξησαν τα δημοτικά τέλη, πήραν θέσεις ενάντια στις κατασχέσεις, αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις για την ανταποδοτικότητα και αύξηση της φορολογίας από το δήμο. Οι δυνάμεις της μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης στην Καισαριανή, το ψηφοδέλτιο και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Ηλία Σταμέλο.

Γι' αυτό και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για να κάνει κανείς τα στραβά μάτια. Την Κυριακή «έρχεται ο καιρός να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις»: Με τον κ. Βοσκόπουλο και τους λίγους που εκπροσωπεί, ή στην αντίπερα όχθη, με τους κομμουνιστές, τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τον Ηλία Σταμέλο, το λαό της Καισαριανής που παλεύει για τις ανάγκες του;

Για κάθε δημοκράτη, για καθέναν που αισθάνεται αριστερός, για καθέναν που βλέπει τον εαυτό μέσα στους πολλούς και με τις ανάγκες των πολλών, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επιλογής: Στηρίζουμε μαχητικά την επανεκλογή του αγωνιστή - κομμουνιστή δημάρχου Ηλία Σταμέλου!


Σίμος ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Αντιδήμαρχος Καισαριανής



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ