Παρασκευή 31 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Πανελλαδική απεργία στις 11 Ιούνη για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση του κλάδου
Από παλιότερη κινητοποίηση του κλάδου
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία την Τρίτη 11 Ιούνη.

Το κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων Αθήνας καλεί σε μαζική συμμετοχή, προτάσσοντας ως αίτημα αιχμής την υπογραφή ενιαίας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στην ιδιωτική Υγεία με όρους: Αύξηση 15% στους βασικούς μισθούς. Επαναφορά επιδομάτων, ειδικών αδειών, ωραρίων που καταργήθηκαν. Ακύρωση του παγώματος των επιδομάτων τριετίας - πολυετίας. Κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού νέων - παλιών εργαζομένων. Καμία πρόσληψη με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

«Τα αιτήματά μας είναι ρεαλιστικά και επίκαιρα», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας ότι «οι υπολογισμένες συνολικές απώλειες των εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία φτάνουν στο 40% από το 2011 (υπολογισμός από τον ΟΜΕΔ στην Δ.Α.5/2016). Η κερδοφορία των ομίλων εκτοξεύεται. Αυτό εκφράζεται με τις επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό, με τις επεκτάσεις μονάδων, τις εξαγορές κ.λπ. Πρέπει να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου για αξιοπρεπείς μισθούς, για σταθερή δουλειά, για ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας. Η υπογραφή κλαδικής Σύμβασης είναι επιτακτική ανάγκη».

Χωρίς κλαδική Σύμβαση, σημειώνει, οι εργοδότες προσλαμβάνουν εργαζόμενους με τους κατώτατους μισθούς, χωρίς επιδόματα, με πολύ δυσμενείς όρους. Δεν αποδίδουν επιδόματα ακόμα και σε εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί όταν ήταν σε ισχύ οι κλαδικές Συμβάσεις. Μια σειρά αυθαιρεσίες, που έχουν επιπτώσεις ακόμα και στη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων, συνδέονται με την έλλειψη Σύμβασης.

«Οι όροι των κλαδικών Συμβάσεων είναι καθοριστικοί για την καθημερινότητά μας. Διεκδικούμε την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης που δεν θα επαναλαμβάνει τους δυσμενείς όρους και τους χαμηλούς μισθούς που ισχύουν σήμερα, αλλά θα βελτιώνει σημαντικά τη ζωή μας», καταλήγει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ