Δευτέρα 27 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Ανακοίνωσε εθνικές εκλογές με τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα στο λαό

Eurokinissi

Την προσφυγή στις κάλπες των εθνικών εκλογών προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών χτες βράδυ. Οπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, μετά τον β' γύρο των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών. Κι αυτό καθώς «το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μου», όπως είπε.

Εθεσε μάλιστα ήδη από χτες βράδυ τα κάλπικα διλήμματα με τα οποία θα επιχειρηθεί να εκβιαστεί η λαϊκή ψήφος, υποστηρίζοντας ότι θα ζητήσει απ' το λαό να επιλέξει ανάμεσα στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των πολλών ή την επιστροφή στα σκοτάδια του χτες, της λιτότητας, του ΔΝΤ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξωράισε τη θητεία της κυβέρνησής του μιλώντας για πρωτοφανείς δυσκολίες, για πορεία κόντρα στο ρεύμα και πως παρ' όλα αυτά «βγάλαμε τη χώρα από τη μέγκενη των μνημονίων, καταφέραμε να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε θέσαμε στην κρίση του λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, ελάφρυνσης για τους πολλούς, ανάκαμψης της οικονομίας».

Και πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας τα κάλπικα διλήμματα πως «δύο δρόμοι υπάρχουν, της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια με τους πολλούς στο προσκήνιο και, απ' την άλλη, ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας, της κρίσης, των ολιγαρχών και του ΔΝΤ».


Eurokinissi

Παραπέρα, υποστήριξε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση τη δυνατότητα να αμφισβητήσει την πορεία εξόδου απ' την κρίση και το σχέδιο για τη στήριξη των πολλών, ήδη το κάνει όπως είπε, ενώ υποστήριξε ακόμα ότι πολλοί εντός και εκτός της χώρας καιροφυλακτούν για να αμφισβητήσουν τη θετική πορεία «ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ