Δευτέρα 27 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε χτες βράδυ: «Ο ελληνικός λαός μίλησε. Αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα και τις πολιτικές του. Ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε και αποδείχτηκε χορηγός της δεξιάς. Το Κίνημα Αλλαγής ενισχύεται, αποκτά νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα (...) Κάθε Ελληνας πολίτης νιώθει ότι καθαρή λύση για τη χώρα είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες».

Να πέσουν έξω οι δημοσκοπήσεις ευχόταν χτες βράδυ ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του Βαρουφάκη και του Βελόπουλου, όπως και τηλεοπτικών σταθμών, που, όπως υποστήριξε, δεν τον πρόβαλαν προεκλογικά.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, έγραψε: «Ο ελληνικός λαός αποφάσισε δημοκρατικά, ευχαριστώ όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, εργάστηκα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας, ο Θεός να προστατεύσει την Ελλάδα». Σε προηγούμενο σχόλιό του εκτιμούσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκτόνησε στις Πρέσπες».

Με υποσχέσεις ότι από «αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης, που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει», υποδέχτηκε ο Γ. Βαρουφάκης τα αποτελέσματα των exit polls για τις ευρωεκλογές. «Από αύριο το πρωί, το ΜέΡΑ25 συνεχίζουμε την εκστρατεία μας σε όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσουμε το ήδη έτοιμο, θεραπευτικό προεκλογικό πρόγραμμά μας», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης, δήλωσε: «Η ΛΑΕ υπέστη στις ευρωεκλογές μία πολύ βαριά ήττα για την οποία φέρω πλήρως και ακέραια την ευθύνη (...) Η επόμενη ημέρα για την ΛΑΕ θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να είναι ημέρα επανεξέτασης εκ θεμελίων της πορείας της και μεγάλων επανατοποθετήσεων. Το νέο, πολύ πιο βαθιά συντηρητικό σκηνικό, πάντως, που προδιαγράφει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το οποίο διαμόρφωσε ο λαός με την ψήφο του και τις επιλογές του, είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει θετική απάντηση στην χώρα, τον λαό και την νεολαία αλλά θα φέρει μεγαλύτερες περιπέτειες στην πατρίδα μας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, δήλωσε: «Το Ποτάμι έχασε στις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα είναι σαφές και δε χωράνε εξωραϊσμοί. Προφανώς έγιναν λάθη, τα οποία βαραίνουν κυρίως την ηγεσία και πρωτίστως εμένα. Είναι απαραίτητο να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναστοχαστούμε με νηφαλιότητα (...) Το Ποτάμι και οι βουλευτές του θα συνεχίσουν να παλεύουν για τις ευρωπαϊκές, προοδευτικές και φιλελεύθερες λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ