Παρασκευή 24 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Γιώργος ΤΡΙΜΠΕΡΗΣ

Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ

Γιατί το ΚΚΕ είναι εκείνο το κόμμα που με εμπεριστατωμένες αναλύσεις και παρεμβάσεις ανέδειξε τον πολύπλευρο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αντιπάλεψε τις δραματικές συνέπειες της ένταξης της χώρας μας σε αυτή, χρόνια τώρα.

Αποκάλυψε τα συμφέροντα που πραγματικά εξυπηρετεί, μακράν των κοινωνικών αναγκών των λαών που παραπλανητικά διακηρύσσει ότι αντιπροσωπεύει.

Προέβλεψε τις τραγικές συνέπειες που θα είχαν οι περίφημες ευρωπαϊκές «επιδοτήσεις» στον μαρασμό της εθνικής αγροτικής ανάπτυξης, όταν ακόμα παραπλανημένοι οι Ελληνες αγρότες πίστευαν ότι θα πλουτίσουν αποδεχόμενοι την ευρωενωσιακή αγροτική πολιτική, στο σύνολό της.

Κατέδειξε την, ως πολιτική επιλογή, «αδυναμία» της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εγγυηθεί την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής και την ενεργοποίηση των παντός είδους μηχανισμών της μόνο όταν θίγονται τα συμφέροντα των εκπροσώπων του κεφαλαίου που αντιπροσωπεύει.

Μελέτησε, ανέλυσε και προέβαλε τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τα σχέδια για τη δημιουργία του ενιαίου χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης και την εμπορευματοποίηση της γνώσης, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και την τύχη που επιφυλάσσουν στο σύγχρονο επιστημονικό προλεταριάτο.

Αντιπάλεψε τη στοχευμένη και κατευθυνόμενη επιβολή της λιτότητας στους λαούς της Ευρώπης προς όφελος του κεφαλαίου, την ευρωπαϊκή ξενοφοβία, την ενίσχυση του φασισμού.

Οι πολίτες της χώρας μας στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας στον ένα ή τον άλλο βαθμό βιώσει προσωπικά κάποιες ή και όλες από αυτές τις συνέπειες, δεν πρέπει να παρασυρθούν. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μεταλλάσσεται.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει υπεράσπιση της εργατικής του δύναμης, του μέλλοντος των παιδιών τους, του μέλλοντος της χώρας μας.

Σημαίνει ενίσχυση του αγώνα για την απελευθέρωση από τις ευρωενωσιακές δουλείες που μας έχουν επιβάλει και τις συνέπειές τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η λύση βρίσκεται στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων(2019-05-10 00:00:00.0)
Στο πλευρό των μικρών φορτηγατζήδων(2010-10-01 00:00:00.0)
Το χλομό «ευρωπαϊκό ιδεώδες»(2009-02-28 00:00:00.0)
Τάση δραστικής συρρίκνωσης των όποιων δημοκρατικών δικαιωμάτων(2003-05-06 00:00:00.0)
Ανάγκη για κοινό «μπλόκο»(2002-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ