Παρασκευή 24 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Βασική διεκδίκηση η στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών καθαριότητας

Περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης περιόδευσε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Βασίλη Ρέβα, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, Γιώργο Χαβατζά και τον υποψήφιο δήμαρχο Λαγκαδά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Φίλιππο Γεωργουδάκη.

Ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους σχετικά με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ και συζήτησαν μαζί τους για τα ζητήματα του χώρου εργασίας τους.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη βελτίωσης του σχεδιασμού των εγκαταστάσεων, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος, του υδροφόρου ορίζοντα και της ποιότητας ζωής των κατοίκων των κοντινών κατοικημένων περιοχών.

Ενα ακόμα μεγάλο ζήτημα που αναφέρθηκε στις συζητήσεις και αφορά τόσο την αποτελεσματική λειτουργία των εγκαταστάσεων όσο και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων είναι το γεγονός πως ο ΧΥΤΑ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε συμβασιούχους εργαζόμενους. Η ανακύκλωση της ανεργίας με την αξιοποίηση συμβασιούχων, πέρα από τα δυσμενή αποτελέσματα που έχει για τους ίδιους τους εργαζόμενους, φέρνει σε δυσκολία και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, καθώς με το που μαθαίνουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά, η σύμβασή τους λήγει και αντικαθίστανται από καινούργιους συμβασιούχους, οι οποίοι με τη σειρά τους πρέπει να εξοικειωθούν από την αρχή. Ο φαύλος αυτός κύκλος έχει οδηγήσει ακόμα και σε εργατικά «ατυχήματα».

Ο Σ. Αβραμόπουλος σχολίασε πως «η στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών - πόσο μάλλον στον τομέα της καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα που επηρεάζει την ποιότητα ζωής του λαού - με μόνιμο, σταθερό προσωπικό στο ύψος των αναγκών αποτελεί βασική προτεραιότητα των διεκδικήσεων της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ