Παρασκευή 24 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Οι στρατιώτες να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

Σε ανοιχτή επιστολή του (διαβάστε την ολόκληρη στο portal «902.gr»), ο Σωκράτης Μπουντόλος, Στρατιώτης (ΠΖ), υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ρόδου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Τα δικαιώματά μας δεν σταματούν έξω από τα στρατόπεδα. Επιβεβαιώνεται από την πείρα που αποκτούν όλο και περισσότεροι νέοι ότι ο μόνος τρόπος να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης, να κάνουμε μια θητεία με αξιοπρέπεια, είναι να διεκδικείς και να μη συμβιβάζεσαι. Να απαιτείς να υλοποιείται ό,τι αποτελεί ανάγκη και δικαίωμά σου. Να βάζεις στην άκρη τη λογική ότι "έτσι είναι ο στρατός", "δεν υπάρχουν λεφτά" και άλλα πολλά που ακούμε συνέχεια. (...) Γιατί λεφτά υπάρχουν, αλλά δίνονται για τις διάφορες "ειρηνευτικές" αποστολές εκτός συνόρων, για την "εναέρια αστυνόμευση" άλλων χώρων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ (Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία), για τη συμμετοχή σε ασκήσεις και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 30% των ωρών που "γράφουν" τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στη θάλασσα είναι υπέρ ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών.

Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα που προσφέρονται για να βγουν συμπεράσματα και να αξιοποιηθούν ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών σε δήμους και Περιφέρειες. Στη Μονάδα μου, αλλά και σε όλη τη Ρόδο, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πάνω από το 50% της αποκομιδής των σκουπιδιών είναι με σύμβαση παραχωρημένη σε ιδιωτική εταιρεία, εργολάβο. (...) Η δημοτική αρχή της Ρόδου, αντί να ασχοληθεί με την ουσιαστική λύση αυτού του εκρηκτικού προβλήματος, (...) φιλοξένησε το αντιτορπιλικό "USS Ross (DDGTM)" του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, από το οποίο την περασμένη άνοιξη εκτοξεύθηκαν 59 πύραυλοι "Τόμαχοκ" εναντίον της αεροπορικής βάσης "Shayrat" της Συρίας και για να τους "ξεπλύνει" έβαλε το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας να συνεργαστεί στην καθαριότητα του πάρκου Παπάγου με το πλήρωμα των... "περιβαλλοντικά ευαίσθητων" ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Ο κάθε νέος που υπηρετεί τη θητεία του σήμερα στις Ενοπλες Δυνάμεις έχει πλούσια πείρα από την ίδια του τη ζωή, γνωρίζει το μέλλον που μας ετοιμάζουν για μετά. Οι στρατιώτες αξίζει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, να το στηρίξουν σε όλες τις κάλπες, να κάνουν κριτήριο το ρεαλισμό των σύγχρονων αναγκών τους, να συμβάλουν ώστε να γκρεμιστούν οι υπόδικοι ναζί - φασίστες της Χρυσής Αυγής από την τρίτη θέση. Πίσω από τις κορόνες περί ετοιμότητας και ηρωισμού τους, αλά "300 του Λεωνίδα", μέσα στις Μονάδες δεν βγάζουν "κιχ" μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες από εργατικές - λαϊκές οικογένειες, κάνουν τις κότες μπροστά στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ (...).

Αποκαλυπτική ήταν η συνεδρίαση της λεγόμενης διακομματικής επιτροπής στις 3/5/2019, στην οποία συζητήθηκε ο τρόπος προβολής των υποψήφιων συνδυασμών και κομμάτων μπροστά στις εκλογές. Από την πρώτη στιγμή οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ έβαλαν ζήτημα να αποχωρήσει η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, να μην της παραχωρηθεί κανένας χώρος, καμιά διευκόλυνση από το δήμο για να χύσουν το δηλητήριό τους.

Κανείς, από καμιά παράταξη του δήμου, δεν είπε το παραμικρό! Αντί να πάρουν πολιτική απόφαση ο δήμος και η διακομματική επιτροπή, όπως γίνεται σε πολλούς δήμους της χώρας, κοιτάνε να φωτογραφίζονται μαζί τους στις εθνικές επετείους, στις διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες τους καλούν επίσημα, επικαλούμενοι το... πρωτόκολλο!

Τα υποτιθέμενα αντι-ακροδεξιά μέτωπα που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι φραστικές "καταδίκες" του φασισμού από τους υπόλοιπους του "Δημοκρατικού Τόξου" είναι κούφια λόγια (...). Οταν ερχόμαστε στο "διά ταύτα", αποδεικνύεται στην πράξη ότι η μόνη δύναμη που αντιπαλεύει το φασισμό με συνέπεια, με πολιτικό θάρρος και χωρίς εκπτώσεις είναι το ΚΚΕ, γιατί παλεύει ενάντια στην καπιταλιστική μήτρα που τον γεννά.

Με θάρρος σε όλες τις κάλπες ψηφίζουμε ΚΚΕ, γιατί είναι το πραγματικά νέο, γιατί έτσι θα κάνουμε τη διαφορά!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ