Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΥΝΕΔΡΙΟ» ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Προεκλογικό σόου υπέρ της ΕΕ και της σοσιαλδημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Κομισιόν με τον πρόεδρο της ΣΕΣ στη φιέστα του ευρωενωσιακού εργατοπατερισμού
Ο πρόεδρος της Κομισιόν με τον πρόεδρο της ΣΕΣ στη φιέστα του ευρωενωσιακού εργατοπατερισμού
Το «συνέδριο» - προεκλογικό σόου που έστησαν οι εργατοπατέρες της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) λίγο πριν από τις ευρωεκλογές σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, επισημαίνοντας τα εξής:

«Λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ξεκίνησε στη Βιέννη της Αυστρίας το "Συνέδριο" της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Η ΣΕΣ, η οποία είναι ένας μηχανισμός που χρηματοδοτείται κατά 75% από τους μηχανισμούς της ΕΕ για να παρεμβαίνει στο συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης και να προωθεί τις αντεργατικές πολιτικές της, διοργάνωσε μια μεγάλη προεκλογική φιέστα υπέρ της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της ΕΕ, την οποία ονόμασε "Συνέδριο".

Αυτή η φιέστα ξεκίνησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά ο γενικός γραμματέας της ΣΕΣ γιατί "έσωσε την κοινωνική Ευρώπη".

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν διάφοροι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, όπως ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Alexander Van der Bellen, και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Antonio Costa, η πρόεδρος του αυστριακού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Pamela Rendi - Wagner, η ευρωβουλευτής του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Maria Joao Rodrigues, καθώς και ο ευρωβουλευτής του γερμανικού, αδελφού του ΣΥΡΙΖΑ, "Die Linke", Thomas Handel, αξιοποιώντας τον μηχανισμό της ΣΕΣ για να παρουσιαστούν ως "φιλεργατικοί" αυτοί που έχουν τσακίσει τη ζωή των εργαζομένων της Ευρώπης και μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σφαγιάζουν λαούς.

Το σόου αυτό δεν χάλασε ούτε η ομιλία του εκπροσώπου των εργοδοτών της Ευρώπης, του "BusinessEurope", καθώς ευχαρίστησε τη ΣΕΣ και τις υπηρεσίες της στην προώθηση του "κοινωνικού διαλόγου" και της ταξικής συνεργασίας, δηλαδή στον αφοπλισμό των εργαζομένων για τα κέρδη των εργοδοτών.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν είδε κανείς στο συνέδριο της ΣΕΣ είναι... εργάτες!».

Αγωνία για τον «κοινωνικό διάλογο» και τη «διαβούλευση»...

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μια δικαιότερη Ευρώπη για τους εργαζόμενους», το προεκλογικό σόου που έστησαν οι εργατοπατέρες της ΣΕΣ υπηρετεί την απατηλή προπαγάνδα ότι μπορεί η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου να γίνει «δίκαιη» για τους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το «συνέδριο» αποτέλεσε άλλη μια αποθέωση του «κοινωνικού διαλόγου» και του «κοινωνικού εταιρισμού». Ετσι, οι εργατοπατέρες της ΣΕΣ διαμαρτυρήθηκαν με ψήφισμά τους ότι η Κομισιόν... υπονομεύει τον «κοινωνικό διάλογο», γιατί δεν αποδέχθηκε τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης Δημόσιων Υπηρεσιών (EPSU) και της αντίστοιχης εργοδοτικής οργάνωσης στο Δημόσιο (EUPAE), με την οποία ζητείται το δικαίωμα σε «διαβούλευση και ενημέρωση», στις περιπτώσεις «αναδιαρθρώσεων» στο δημόσιο τομέα. Η αγωνία δηλαδή της ΣΕΣ σε σχέση με τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις που τσακίζουν τους εργαζόμενους και στο Δημόσιο, είναι πώς αυτές θα περνάνε χωρίς αντιδράσεις, με «κοινωνικό διάλογο», «διαβούλευση και ενημέρωση», εξασφαλίζοντας στην πράξη τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις αυτές ο Μπάμπης Βορτελίνος, αντιπρόεδρος Ευρώπης της Κλαδικής Δημοσίων Υπαλλήλων της ΠΣΟ, σημείωσε:

«Με μεγάλη αγανάκτηση και αποτροπιασμό διαβάσαμε τις αποφάσεις του Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμα φορά, ότι η ΣΕΣ ουδεμία σχέση έχει με τους εργαζόμενους. Δεν αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, δεν ακούει τις αγωνίες τους. Η ΣΕΣ χρηματοδοτείται κατά 75% από την ΕΕ για να παρεμβαίνει στο συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης και να προωθεί τις αντεργατικές πολιτικές της.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος των εργοδοτών της Ευρώπης ευχαρίστησε την ΣΕΣ και τις υπηρεσίες της στην προώθηση του "κοινωνικού διαλόγου" και της ταξικής συνεργασίας, δηλαδή στον αφοπλισμό των εργαζομένων για τα κέρδη των εργοδοτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να γυρίσουν την πλάτη σε αυτήν τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργοδοτών και των κοινωνικών εταίρων. Καμιά συνδικαλιστική οργάνωση καμιάς χώρας δεν πρέπει να συμμετέχει εκεί. Να έρθουν σε επαφή με το ταξικό εργατικό κίνημα στην Ευρώπη, που για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο είναι η Κλαδική των Δημοσίων Υπαλλήλων (TUIPS) της ΠΣΟ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνδιαμορφωτής των πολιτικών που καταστρέφουν την εργατική τάξη(2012-03-08 00:00:00.0)
Αγωνίζεται για τα σχέδια των «εταίρων»(2012-02-10 00:00:00.0)
Δεσμεύεται να συνεχίσει την αντεργατική της αποστολή(2011-05-18 00:00:00.0)
Βασικός αντίπαλος των εργαζομένων όλης της Ευρώπης(2011-05-15 00:00:00.0)
Στην Ελλάδα οι εργατοπατέρες της ΣΕΣ(2009-06-18 00:00:00.0)
Ολοι μαζί, μια παρέα(2006-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ