Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Μάη 2019 - αριθ. φύλλου: 13253

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
Νέα αμερικανοΝΑΤΟική «απόβαση» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Μαχητική παρέμβαση από το ΚΚΕ. Να αποτελέσει κριτήριο ψήφου η μετατροπή της χώρας σε απέραντο στρατόπεδο των ιμπεριαλιστών


ΣΕΛ.  6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗ 2019 - ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!
Εκατοντάδες άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών καλούν σε στήριξη του ΚΚΕ

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών, που ξεπερνούν τις 550 έως τώρα


ΣΕΛ.  10,    15
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εγγύηση

Τις τελευταίες αυτές μέρες πριν από τις εκλογές, τα εκβιαστικά διλήμματα και οι ψεύτικες προσδοκίες στο λαό από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χτυπάνε «κόκκινο». Ουσιαστικά, ζητάει «ψήφο εμπιστοσύνης» και «ανοχής» για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, που τσακίζει τη ζωή του λαού για να δίνει απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τις προηγούμενες μέρες, έφτασε να ισχυριστεί ο πρωθυπουργός ότι τάχα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «εγγύηση» για το λαό. Οτι θα εξασφαλίσει μείωση φορολογίας, φτηνή Ενέργεια, αξιοπρεπή δουλειά για τους νέους και αποκατάσταση των απωλειών των συνταξιούχων.

Θέλει πολύ θράσος! Να εμφανίζεται ως εγγύηση για το λαό η κυβέρνηση που χέρι χέρι με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεών τους, εγγυάται στο κεφάλαιο και την ΕΕ στενό «δημοσιονομικό πλαίσιο», περικοπές που συντρίβουν ασφαλιστικά δικαιώματα, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.

Η κυβέρνηση, που εγγυάται ματωμένα πλεονάσματα, προνόμια για το κεφάλαιο και ψίχουλα στο λαό, από το τραπέζι των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση, που εγγυάται ότι θα μείνει απείραχτο όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό μνημονιακό πλαίσιο, που εγγυάται με τις πράξεις της την εφαρμογή όλης της στρατηγικής της ΕΕ, σε όλους τους τομείς (ΚΑΠ, «απελευθέρωση» Ενέργειας κ.λπ.), πολιτική που ξεκληρίζει αγρότες και μικρούς επαγγελματίες, διευρύνει την ενεργειακή φτώχεια κ.ά.

Που η πολιτική της «εγγυάται» στους νέους εργασιακή ζούγκλα και δουλειά - «λάστιχο» με ημερομηνία λήξης, ανεργία και προγράμματα ανακύκλωσής της.

Η ΝΔ, στον ανταγωνισμό της με την κυβέρνηση, φωνάζει υπέρ των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου, δεσμεύεται για την υλοποίησή τους, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τις εφαρμόζει στα μουγκά και κοροϊδεύει το λαό ότι αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντά του.

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που ψάχνει ρόλο συγκολλητικής ουσίας στα επόμενα αντιλαϊκά σχήματα, όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Απέναντι σε όλους αυτούς, που ο λόγος και η πράξη τους είναι «συμβόλαιο» για το κεφάλαιο, το ζήτημα για το λαό είναι την επόμενη μέρα να δίνει από καλύτερες θέσεις τη μάχη ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, για την ανάκτηση των απωλειών και για να ικανοποιηθούν οι δικές του σύγχρονες ανάγκες.

Να δυναμώσει, με δυο λόγια, η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις από χέρι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, στην ΕΕ και το κεφάλαιο.

Να δυναμώσει ο αγώνας για τη μόνη ελπιδοφόρα για το λαό προοπτική, για την κοινωνία όπου ο ίδιος θα έχει στα χέρια του την εξουσία και την οικονομία, την Ελλάδα του σοσιαλισμού.

Εγγύηση γι' αυτό μπορεί να είναι μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ παντού.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Μιλούν στον «Ριζοσπάστη» μετανάστες υποψήφιοι με το ΚΚΕ

Ο Αχμετ Μουσταφά, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Αιμιλιάνο Τσάνε, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας


ΣΕΛ.  9
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
Κινητοποίηση για Συνέδριο χωρίς νόθους και εργοδότες

ΣΕΛ.  18
ΟΟΣΑ
«Συστάσεις» για διατήρηση και επέκταση των αντιλαϊκών μέτρων

ΣΕΛ.  4
Ν/Ζ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Απεργία σήμερα για το νέο εργοδοτικό έγκλημα

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ