Τετάρτη 22 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «BOEHRINGER INGELHEIM»
Απάντηση στις παρεμβάσεις των βιομηχάνων μπροστά στις ευρωεκλογές

Τις παρεμβάσεις των εργοδοτών, στον κλάδο του Φαρμάκου και όχι μόνο, μέσα από τις οποίες επιδιώκουν να διαμορφώσουν κριτήριο ψήφου στους εργαζόμενους, εχθρικό απέναντι στα πραγματικά τους συμφέροντα, σχολιάζει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ».

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, από τη μια ο ΣΕΒ με συνέντευξη Τύπου και από την άλλη η εταιρεία «BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ» με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της απευθύνουν καλέσματα στο ίδιο μήκος κύματος. «Να συμβάλουμε όλοι μας για μια σταθερή και δυνατή Ευρώπη», για την «ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης», που θα «εξασφαλίσει το μέλλον μας», είναι μερικές από τις ατάκες που δίνουν το στίγμα.

Οπως εξηγεί το Σωματείο, οι βιομήχανοι έχουν κάθε λόγο να διατυμπανίζουν τα παραπάνω, καθώς «η κερδοφορία, η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους βασίστηκαν και βασίζονται στην ΕΕ και στις αποφάσεις της όλα αυτά τα χρόνια». Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στο δικό τους «ταμείο» αθροίζουν τις απολύσεις που συνοδεύουν τις αναδιαρθρώσεις, την εντατικοποίηση (12ωρα, κυλιόμενα ωράρια, εργασία τα Σαββατοκύριακα), την εργασιακή ανασφάλεια και την καθιέρωση «ελαστικών» σχέσεων εργασίας.

«Η Ευρώπη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μονοπωλιακών ομίλων που εκφράζεται από την ΕΕ, δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των λαών - των εργαζομένων, είναι εχθρική προς τη δική μας ζωή, προς τις δικές μας ανάγκες. Η δική μας Ευρώπη θα είναι αυτή που εμείς οι λαοί θα έχουμε στα χέρια μας τον πλούτο που παράγουμε και θα ορίζουμε τη ζωή μας», τονίζει το Σωματείο. Καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη απέναντι στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση και την ΕΕ και να δώσουν την ψήφο τους «στις δυνάμεις εκείνες που ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλάι μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ