Τετάρτη 22 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ»
Απεργία για την ένταξη στο προσωπικό της ΔΕΗ

Απεργία έχει κηρύξει για σήμερα Τετάρτη ο Σύλλογος Εργαζομένων στη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» (ΣΕΔΕΗΑΝ), διεκδικώντας την ένταξη των εργαζομένων στη «ΔΕΗ ΑΝ» στο τακτικό προσωπικό της ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος επισημαίνει πως «παρά τις εξαγγελίες του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της "ΔΕΗ ΑΕ" για απορρόφηση της "ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ" και ένταξης του προσωπικού στη μητρική, οι εργαζόμενοι παραμένουν σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας. (...) Το σύνολο των εργαζομένων της "ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ" εξέφρασε ομόφωνα τη βούληση για ένταξή του στο προσωπικό της ΔΕΗ ΑΕ, με την υποβολή αιτημάτων ένταξης (...) τα οποία ακόμα δεν απαντήθηκαν».

Ο Σύλλογος απαιτεί «την ένταξη του συνόλου του προσωπικού της "ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ" σε αυτό της "ΔΕΗ ΑΕ", χωρίς επιλεκτικές μετακινήσεις προσωπικού και διευθύνσεων που επιχειρούνται αυτήν τη στιγμή».

Απαιτείται συντονισμένος αγώνας

Τον αγώνα τους στηρίζει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας Αττικής - Εύβοιας - Βοιωτίας - Κορινθίας, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του:

«Οι εργαζόμενοι έχουν τη δική τους πείρα από τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που έχουν βιώσει από μέρους της διοίκησης της επιχείρησης, αλλά και από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΕΝΟΠ, αναδεικνύοντας ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. (...) Η συλλογική διεκδίκηση είναι μονόδρομος (...). Αυτή την περίοδο, πολλοί συνάδελφοι στον κλάδο έρχονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία και την κοροϊδία στο ΔΕΔΔΗΕ, στο Φυσικό Αέριο κ.ά. Αναπτύσσονται αγώνες σημαντικοί, οι οποίοι πρέπει να είναι και συντονισμένοι. Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς, σε συσπείρωση στα επιχειρησιακά σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές. Σε συντονισμό σε επίπεδο κλάδου, μέσα από το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ