Τετάρτη 22 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Δεν θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές της συνδικαλιστικής μαφίας

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας δεν θα γυρίσει πίσω στις εποχές της συνδικαλιστικής μαφίας και της νοθείας, στις εποχές που ήταν «Δούρειος Ιππος» των εργοδοτών, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΕΚ Πάτρας, απαντώντας στα... πανηγύρια της ομάδας Καραγεωργόπουλου - Νικολάου με αφορμή την έκδοση δικαστικής απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών σε βάρος των συλλογικών διαδικασιών των συνδικάτων και των εργαζομένων της πόλης. Καθόλου τυχαία, τους εν λόγω πανηγυρισμούς έσπευσε να αναπαραγάγει και το Γραφείο Τύπου της ΓΣΕΕ, σε τόνους που καθορίζονται από τους πρωτεργάτες της συνδικαλιστικής μαφίας...

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΕΚΠ, «η γνωστή ομάδα Καραγεωργόπουλου - Νικολάου έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ εντυπώσεων με βάση την απόφαση 351/2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, που στρέφεται ενάντια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τις συλλογικές του διαδικασίες, όπως ακριβώς προβλέπονται στο καταστατικό του. Βέβαια ξεχνούν να πουν ότι βγήκε και η απόφαση 352/2019 του Πρωτοδικείου, που δικαιώνει το ΕΚΠ, λέγοντας πως όλες οι διαδικασίες μέχρι τις εκλογές ήταν καθ' όλα νόμιμες. Ξεχνούν να πουν ότι δεν έχουν κερδίσει ούτε μία από τις αγωγές και τα ασφαλιστικά που έκαναν στο ΕΚΠ, μέχρι σήμερα».

Στο παραπάνω έδαφος, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ξεκαθαρίζει την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της επίμαχης απόφασης και πάνω απ' όλα να υπερασπιστεί «με αγώνες και μαζικές διαδικασίες» τις συλλογικές της αποφάσεις.

«Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα γυρίσει πίσω στις εποχές της συνδικαλιστικής μαφίας και της νοθείας, ότι θα είναι ο "Δούρειος Ιππος" των επιχειρηματιών για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τονίζει το Εργατικό Κέντρο και προσθέτει: «Η νέα Διοίκηση του ΕΚΠ εδώ και ένα χρόνο περίπου απέδειξε, με τη στάση της και τη δράση της, τι Εργατικό Κέντρο έχει ανάγκη η εργατική τάξη της πόλης μας. Εδωσε όλες της τις δυνάμεις για να γίνει το ΕΚΠ πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων».

Υπενθυμίζει ότι οι «συνδικαλιστές» που αναπολούν τις καρέκλες της Διοίκησης και υποστηρίζουν πως επί των ημερών τους το Εργατικό Κέντρο ήταν... «στολίδι» και «παράδεισος» είναι οι ίδιοι που «έφτιαχναν σωματεία σφραγίδες, που έκαναν εκλογές νόθες και ψήφιζαν και οι πεθαμένοι, που ψήφιζαν από όλη την Ελλάδα για αντιπροσώπους στο ΕΚΠ», «δεν παρέδωσαν τίποτα στη νέα Διοίκηση του ΕΚΠ, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις», «εξαφάνισαν» από το ταμείο και «δεν παρέδωσαν ποτέ στη νέα Διοίκηση 18.356,99 ευρώ», είχαν κάνει «τον 6ο όροφο του ΕΚΠ "δουλεμπορικό" γραφείο σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες». Επιπλέον, η πρώην πρόεδρος του ΕΚΠ, Στ. Νικολάου, «φέρεται να είναι συνταξιούχος από το 1995», ενώ ο Δ. Καραγεωργόπουλος «είναι επιχειρηματίας με πολλές εταιρείες».

«Αυτόν τον "παράδεισο" ας τον ξεχάσουν!», διαμηνύει η Διοίκηση και ξεκαθαρίζει πως το Εργατικό Κέντρο «θα συνεχίσει να παλεύει για τις ανάγκες των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους», έχοντας δίπλα του σωματεία και εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θα περάσει η προσπάθεια εκφοβισμού κατά των εργαζομένων και των σωματείων τους(2022-02-15 00:00:00.0)
Τέσσερα χρόνια πραγματικό στήριγμα στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων(2021-10-02 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να υπερασπιστούν όσα οι ίδιοι κέρδισαν στην αντιπαράθεση με τους μηχανισμούς κράτους και εργοδοσίας(2020-01-24 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα για να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα(2018-10-18 00:00:00.0)
Τα συνδικάτα συνεχίζουν αταλάντευτα τη μάχη ενάντια στους μηχανισμούς της εργοδοσίας(2017-12-08 00:00:00.0)
Εδωσαν αποφασιστική απάντηση στη νοθεία και τον εκφυλισμό(2017-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ