Τετάρτη 22 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ - ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων στον όμιλο ΕΛΤΑ

Την ανάκληση των απολύσεων τεσσάρων εργαζομένων από τον όμιλο ΕΛΤΑ απαίτησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), κατά την τριμερή συνάντηση που έγινε στις 17 Μάη με την εργοδοσία και το υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι απολύθηκαν από το «δουλεμπορικό» της «Skycom» αφότου «τόλμησαν» να διεκδικήσουν αναγνώριση 3ετιών.

Το ΣΕΤΤΑ σημειώνει ότι στη συνάντηση «γίναμε μάρτυρες μιας παρωδίας, ενός αγώνα μετατόπισης ευθυνών, όπου εκπρόσωποι του υπουργείου πέταγαν το μπαλάκι στον όμιλο ΕΛΤΑ και τη "Skycom", οι οποίοι με τη σειρά τους επανέλαβαν το ίδιο, ισχυριζόμενοι οι μεν ότι την ευθύνη για τις απολύσεις την έχει η "Skycom" και οι δε ότι μετά τη λήξη της μηνιαίας σύμβασης "νομίμως" δεν ανανεώθηκε».

Η παρέμβαση του ΣΕΤΤΑ ανάγκασε το υπουργείο να δεσμευτεί για νέα συνάντηση σήμερα, ώστε να απαντήσουν ΕΛΤΑ και «Skycom» για την τύχη των εργαζομένων.

Το κλαδικό Συνδικάτο απαιτεί: Αμεση επιστροφή των απολυμένων συναδέλφων στη δουλειά τους. Αμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και «ενοικίασης» σε αορίστου, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Εξω οι «δουλέμποροι» από τα ΕΛΤΑ. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ, με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα «δουλεμπορικά» ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ. Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής και στη διανομή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ