Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΣΕΑΑΝ
Πέτυχαν την αναστολή διακοπής ρεύματος σε ανάπηρο

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ πραγματοποίησαν χτες το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ενάντια στην απειλή διακοπής ρεύματος σε άτομο με αναπηρία. Μετά την παρέμβαση, η εντολή διακοπής ανεστάλη.

Ωστόσο, το ζοφερό μέλλον για χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά αποτυπώνεται σε όσα ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, λέγοντας ότι πλέον η ΔΕΗ, ως Ανώνυμη Εταιρεία, πρέπει να αντεπεξέλθει στο σύγχρονο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με την «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας, να είναι ανταγωνιστική, να έχει αυξημένη χρηματοροή και να επιτυγχάνει υψηλή απόδοση για τα κεφάλαιά της...

«Καταδικάζουμε την πολιτική της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και της διοίκησης της ΔΕΗ, που στο πλαίσιο της "απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας" προβαίνουν σε σωρεία μαζικών εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης, καθώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος», υπογραμμίζει το κλαδικό Σωματείο. «Η απάντηση πρέπει να είναι η μαζική καταδίκη αυτής της πολιτικής, που γεννάει φτώχεια και διαχωρισμούς, περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Ενέργειας», προσθέτει.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το Σωματείο και η ΣΕΑΑΝ απαιτούν: Να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος, ειδικά σε άτομα με αναπηρία. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να έχουν όλα τα ΑμεΑ πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ