Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Θέμα νομιμότητας θέτει η ΑΕΚ

Θέμα νομιμότητας του τελικού Κυπέλλου που έγινε πριν από λίγες μέρες έθεσε η ΑΕΚ, με επιστολή της προς τον επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μίλος Περέιρα. Η «Ενωση» επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Live Sport», σύμφωνα με το οποίο έγιναν αλλαγές στη διαιτητική εξάδα του τελικού την τελευταία στιγμή και χωρίς ενημέρωση.

Συγκεκριμένα: Το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν τον τελικό, ο 1ος βοηθός Τόρστεν Σίφνερ ενημέρωσε τον διαιτητή Φέλιξ Τσβάιερ ότι είχε στοματικές διαταραχές, και κατόπιν συνεννόησης του τελευταίου με τον Περέιρα αντικαταστάθηκε από τον Μαρκ Μπορς, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί βοηθός VAR. Τη θέση του Μπορς πίσω από το μόνιτορ πήρε ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, αρχικά ορισθείς ως 4ος διαιτητής, ενώ χρέη 4ου εκτέλεσε ο Σίφνερ. Οι αλλαγές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν γνωστοποιήθηκαν στις δύο ομάδες πριν από την έναρξη του τελικού, παρά μόνο γράφτηκαν μετέπειτα στο φύλλο αγώνα.

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Με επιστολή - ουσιαστικά τελεσίγραφο - προς τον Περέιρα ζητάει απάντηση εντός 24 ωρών για το αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στον Τύπο περί αλλαγής της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, τι ακριβώς συνέβη τελικά, ποια ήταν η διαιτητική σύνθεση και ποιοι το γνώριζαν. Μάλιστα, στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΑΕΚ Ευάγγελο Λυσσάνδρου, εκφράζονται προκαταβολικά «πλήρης απογοήτευση» και «ολική απόσυρση εμπιστοσύνης» στο πρόσωπο του Περέιρα από την ΠΑΕ ΑΕΚ, στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα. Οπως τονίζει η «Ενωση», «τίθενται ζητήματα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού», βάσει τον όσων ορίζει και το άρθρο 23 του ΚΑΠ.

Θυμίζουμε ότι στον τελικό η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-0 από τον ΠΑΟΚ και έχασε το Κύπελλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, παράλληλα όμως εξέφρασε και παράπονα για τη διαιτησία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ