Τετάρτη 15 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Αυτό επιβεβαιώνει η συμμετοχή χιλιάδων σπουδαστών στις εκλογές των Συλλόγων Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το προηγούμενο διάστημα για την εκλογή των νέων ΔΣ σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Ιδιαίτερα στην Αττική, οι εκλογές ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή άνω των 2.500 σπουδαστών και ανέδειξαν την ανάγκη οι σπουδαστές να δρούμε και να διεκδικούμε συλλογικά! Εδειξαν ότι είναι μονόδρομος η ισχυροποίηση των Συλλόγων μας, για να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις μας στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή, για όλα όσα δικαιούμαστε και μας στερούν.

Στις εκλογές των Συλλόγων οι σπουδαστές δείξαμε ότι έχουμε δύναμη!

Σε αυτήν την προσπάθεια, τα μέλη της ΚΝΕ μαζί με εκατοντάδες σπουδαστές σε κάθε πόλη μπήκαμε μπροστά για να δυναμώσουν οι Σύλλογοί μας, να πραγματοποιηθούν Συνελεύσεις στις σχολές μας, να συζητήσουμε συλλογικά τα εμπόδια που συναντάμε για να γνωρίσουμε ολοκληρωμένα το επάγγελμα που επιλέξαμε, συγκροτήσαμε επιτροπές σε πολλά Δημόσια ΙΕΚ! Περισσότεροι σπουδαστές που δεν τους αρέσει η σημερινή κατάσταση, αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους, δεν συμβιβάζονται και λένε «κάτι πρέπει να γίνει», ήμασταν υποψήφιοι, γίναμε μέλη του Συλλόγου, συμμετείχαμε στις εκλογές!

Τα μέλη της ΚΝΕ που συμμετέχουν στα νέα ΔΣ μαζί με δεκάδες σπουδαστές, με την ολοκλήρωση των εκλογών γνωρίζουμε την ευθύνη που αναλαμβάνουμε και θα μπούμε μπροστά και το επόμενο διάστημα, όπως έχουμε κάνει όλη τη χρονιά στα Δημόσια ΙΕΚ, για την ενημέρωση των σπουδαστών, για την οργάνωση των διεκδικήσεών μας, συνολικά της πολύμορφης δραστηριότητας των Συλλόγων μας.

Σε λίγες μέρες, όμως, οι σπουδαστές έχουμε άλλη μια ευκαιρία που μπορούμε και πρέπει να την αξιοποιήσουμε, τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στις 26 Μάη, ενώ πολλοί σπουδαστές ψηφίζουμε και πρώτη φορά!

Μπορούμε να στοχεύσουμε σωστά σε όλες τις κάλπες, δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού, εκλέγοντας περισσότερους αγωνιστές σε Ευρωβουλή, Περιφέρειες και δήμους σε όλη την Ελλάδα!

Κάνουμε κριτήριο την κατάσταση στις σπουδές μας και τη ζωή μας!

Γιατί η σημερινή κατάσταση στις σπουδές μας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Αξιοποιούν την ανάγκη και το μεράκι μας να μάθουμε μια ειδικότητα για να δουλέψουμε με αξιοπρέπεια και προωθούν συνολικές ανατροπές στους μισθούς, στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και μέσω της πρακτικής άσκησης και της μαθητείας, μαζί με δεκάδες ελαστικές μορφές απασχόλησης, συμβάσεις εργασίας μηδενικών ωρών, δουλεμπορικά γραφεία διασύνδεσης με τις επιχειρήσεις, πολύμηνες δοκιμαστικές περιόδους.

Αυτές τις πολιτικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης υλοποίησε στο έπακρο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα.

Δες για παράδειγμα: Είναι νόμος που από κοινού ψήφισαν και υλοποιούν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ η απλήρωτη και ανασφάλιστη πρακτική, αλλά και η μαθητεία που για εμάς σημαίνει τη διατήρηση στην πράξη του «υποκατώτατου» μισθού.

Αυτές είναι οι «ευκαιρίες απασχόλησης», τις οποίες προορίζουν για τους σπουδαστές των ΙΕΚ τα κόμματα που υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αντίστοιχα, οι δήμοι και οι Περιφέρειες των ίδιων κομμάτων που εναλλάσσονται στις κυβερνήσεις, δεν είναι αμέτοχες σε αυτό το παζάρι. Μαζί με τις εργοδοτικές ενώσεις αναλαμβάνουν να καθορίσουν ποιες ειδικότητες θα «κλείσουν» και ποιες θα «ανοίξουν» σε κάθε περιοχή με βάση τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, εξασφαλίζοντας εργατικό δυναμικό με το μικρότερο κόστος γι' αυτούς!

Η ψήφος στο ΚΚΕ επένδυση στον αγώνα

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι «μία από τα ίδια», αλλά επένδυση στον αγώνα για την πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας, για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει!

Γιατί πραγματική αναβάθμιση μπορεί να γίνει μόνο με: Δωρεάν βιβλία, σύγχρονα εργαστήρια και όλο το απαραίτητο αναλώσιμο υλικό για τη λειτουργία τους, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό από την πρώτη μέρα, υποχρεωτική άδεια μετ' αποδοχών για την περίοδο των εξετάσεων στους εργαζόμενους σπουδαστές, σύγχρονα κτίρια που δεν θα παγώνουν οι σπουδαστές από το κρύο, δωρεάν μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Γιατί η πραγματική γνώση της πρακτικής εφαρμογής του επαγγέλματος μπορεί να γίνει με: Πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο που έχει σπουδάσει ο νέος, με εποπτεία στο χώρο δουλειάς, με 5ήμερη, 6ωρη πρακτική άσκηση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με κατώτερο μισθό 751 ευρώ.

Γιατί η πραγματική «πιστοποίηση» των γνώσεων και των ικανοτήτων μπορεί και πρέπει: Να είναι αποτέλεσμα της συνολικής λειτουργίας του προγράμματος σπουδών μέσα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και όχι μέσα από ένα κυνήγι συλλογής πιστοποιήσεων, να δίνεται δωρεάν με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών.

Γιατί θέλουμε να δουλεύουμε στην ειδικότητα που επιλέξαμε, με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα και όχι να ξεσαλώνει στις πλάτες μας η εργοδοσία, με μισθούς - χαρτζιλίκι, με ατελείωτα ωράρια, ανασφάλιστοι, χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τίποτα από όλα αυτά δεν ικανοποιείται σήμερα!

Δυναμώνοντας το ΚΚΕ κάνουμε τη διαφορά!

Με ψήφο στο ΚΚΕ στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας, ελπίδας! Δεν παζαρεύουμε άλλο τα δικαιώματά μας και δεν διαλέγουμε ποιος θα μας τα τσακίσει, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. Μπορούμε και πρέπει να ζούμε καλύτερα, να απολαμβάνουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας, που αντιστοιχούν στη μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αυτό είναι το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό σήμερα.

Αυτή είναι η πρόταση πάλης και εξουσίας του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ, για μια οικονομία που στο επίκεντρό της είναι ο εργαζόμενος άνθρωπος και η ικανοποίηση των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Ολοι εμείς που προβληματιζόμαστε, νιώθουμε οργή και αγανάκτηση, δεν τους κάνουμε τη χάρη! Γυρίζουμε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, σε όλα τα κόμματα του συστήματος που σήμερα ψηφίζεις και δεν ξέρεις αύριο τι θα σου βγουν! Δεν μένουμε απλά θεατές! Η αποχή δεν είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους, δίνει το «πράσινο φως» για να χτυπήσουν τα δικαιώματά μας! Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να γίνει η αγανάκτησή μας δύναμη ανατροπής!

Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να γκρεμίσουμε την εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή από την 3η θέση. Γιατί μόνο το ΚΚΕ συγκρούεται καθημερινά με τους φασίστες, τους απομονώνει, παλεύει για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά.

Στις 26 Μάη, οι σπουδαστές μπορούμε να εμπιστευτούμε και να ψηφίσουμε το ΚΚΕ παντού! Για να δυναμώσει η μόνη προοδευτική συμμαχία, του λαού και της νεολαίας, για αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού!


Σωτηρία ΑΓΓΕΛΙΝΙΑΔΗ
Μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ και της Εργατικής Επιτροπής του ΚΣ, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην ΠΕ Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΣΔΙΕΚ Αττικής

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση αύριο για σύγχρονους όρους σπουδών και δουλειάς(2020-03-10 00:00:00.0)
Κάλεσμα μπροστά στις εκλογές στις 4 - 15 Δεκέμβρη(2017-11-29 00:00:00.0)
Προχωρούν για Σύλλογο - όπλο στην πάλη τους(2013-04-04 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στη Θεσσαλονίκη(2011-03-23 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα οι εκλογές στα δημόσια ΙΕΚ(2011-03-03 00:00:00.0)
Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές(2006-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ