Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Παζάρια κυβέρνησης - Εργατικών

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Ξεκίνησαν χτες στη Βρετανία, μετά τις 11ήμερες πασχαλινές διακοπές, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε αξιωματούχους της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και στελέχη των Εργατικών, στο πλαίσιο προσπάθειας σύγκλισης των θέσεών τους με στόχο την προώθηση και ψήφιση στη Βουλή του σχεδίου συμφωνίας για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζέιμς Σλακ μετέφερε την έκκληση της πρωθυπουργού προς τα μέλη της κυβέρνησης προκειμένου «να επιτύχουν το συντομότερο δυνατόν την πρόοδο που απαιτείται» για να εγκριθεί στη Βουλή η συμφωνία πριν τις 22 Μάη και να επιτευχθεί η ομαλή αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ. Δεν απέκλεισε την πιθανότητα «να υπάρξει αποτέλεσμα» κατά τις διαπραγματεύσεις, ώστε να τεθεί προς ψήφιση το σχέδιο συμφωνίας στη Βουλή των Κοινοτήτων το επόμενο 10ήμερο.

Από την άλλη, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν άφησε έμμεσες πλην σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για ολιγωρία. Δεν έλειψαν δε νέες πιέσεις των κυβερνώντων Συντηρητικών προς την πρωθυπουργού προκειμένου να παραιτηθεί.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 - 5 Ιούνη. Στη συνέχεια, στις 6 Ιούνη, ο Τραμπ θα μεταβεί στη Νορμανδία της Γαλλίας για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ