Παρασκευή 8 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Ξανά παζάρια...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Σαββατοκύριακο εντατικών παζαριών ξεκινούν, για μία ακόμη φορά, στις Βρυξέλλες αξιωματούχοι από τη Βρετανία και την ΕΕ, έπειτα από το νέο «τελεσίγραφο» που έδωσαν ανώτεροι ευρω-ενωσιακοί αξιωματούχοι στην κυβέρνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, για «φρέσκιες προτάσεις», ώστε να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο και να ξεκινήσει στις 29 Μάρτη η διατεταγμένη αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

Γάλλοι αξιωματούχοι, μιλώντας χτες στο BBC, χαρακτήρισαν τις διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής «δύσκολες» επειδή, όπως υποστήριξαν, οι Βρετανοί ομόλογοί τους θέτουν στο τραπέζι «μη ρεαλιστικές προτάσεις». Τα σχόλια αυτά ωστόσο απέρριψε χτες ο Γενικός Εισαγγελέας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέφρι Κοξ, που συμμετείχε στις τελευταίες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες μαζί με τον αρμόδιο υπουργό για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ. Από την άλλη, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ προέβλεψε πως θα αναβληθεί για κάποιο διάστημα το Βrexit, ιδιαίτερα εφόσον η Βουλή των Κοινοτήτων απορρίψει και την επόμενη βδομάδα το σχέδιο συμφωνίας της Μέι με την ΕΕ. «Η κυβέρνηση γνωρίζει για το ποια είναι η πρόθεση του Κοινοβουλίου ως προς αυτό. Το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει να μην υπάρξει αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία. Είμαι πεπεισμένος γι' αυτό» δήλωσε ο Χάμοντ στο BBC.

Νωρίτερα, Γερμανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές πήραν το τελευταίο διάστημα 48 αιτήσεις από χρηματοπιστωτικές εταιρείες που θέλουν να μετεγκατασταθούν στη Γερμανία λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ