Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή

Η διοίκηση του δήμου Κατερίνης προστέθηκε στον κατάλογο των δημοτικών αρχών που καλοπιάνουν την εγκληματική Χρυσή Αυγή. Η διοίκηση του δήμου κάλεσε τη ναζιστική οργάνωση στη διακομματική επιτροπή, η οποία με τη συναίνεση όλων των άλλων συνδυασμών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, κ.λπ.), αποφάσισε να της παραχωρήσει χώρους για την προεκλογική της προπαγάνδα. Η πρόσκληση και η παρουσία της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, ο οποίος κατήγγειλε τη συμμετοχή του ναζιστικού μορφώματος και αποχώρησε.

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή της Κατερίνης και την απόφαση της διακομματικής επιτροπής και απαιτεί να μη δοθούν καμία προεκλογική διευκόλυνση και χώρος προβολής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής, το πραγματικό πρόγραμμα δράσης της είναι διαποτισμένο και απόλυτα εναρμονισμένο με τη ναζιστική ιδεολογία.

Οι χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζιστές, από την ιδεολογία τους εκπορεύεται ο εγκληματικός τους χαρακτήρας, επομένως τα εγκλήματα συνιστούν υλοποίηση του πολιτικού προγράμματός τους. Η ναζιστική ιδέα δεν μπορεί να μείνει ιδέα. Αναπτύσσεται μέσω της τρομοκρατικής βίας, μέσω της αξιόποινης δραστηριότητας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής μας να τους απομονώσει γιατί είναι η "δύναμη κρούσης" του κεφαλαίου ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα (...)

Οι ναζί εγκληματίες δεν πρέπει να έχουν καμία διευκόλυνση για να χύνουν τη δηλητηριώδη και εμετική προπαγάνδα τους, ούτε προεκλογικά ούτε οποτεδήποτε».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org