Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Με δυνατό ΚΚΕ οι αγροτοκτηνοτρόφοι να περάσουν στην αντεπίθεση

Σε εκδήλωση παρουσίασης ψηφοδελτίου στον Παλαμά Καρδίτσας μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής

Σε μια μαζική εκδήλωση το Σάββατο 20/4 παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Παλαμά Καρδίτσας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βασίλης Μητράκος, Γραμματέας της ΚΟΒ Παλαμά, και χαιρέτισε ο Αστέρης Χαλάτσης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, στάθηκε στις επιπτώσεις των πολιτικών της ΕΕ στους μικρομεσαίους αγρότες. «Σήμερα» - τόνισε - «οι αγώνες των αυτοαπασχολούμενων αγροτοκτηνοτρόφων, με βάση τα προβλήματα στις τιμές παραγωγής, τα χρέη, την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, τα χαράτσια κ.λπ., στρέφονται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές και μεγαλεμπόρους, των οποίων τα συμφέροντα υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, είναι κοινός στόχος τους στο πλαίσιο της ΕΕ.

Η ΚΑΠ, οι αναδιαρθρώσεις, τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τα μνημόνια και άλλα μέτρα ευνοούν σταθερά τη συγκέντρωση της παραγωγής, της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, της γης, την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα. Αυτό σημαίνει ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και γενίκευση της μισθωτής εργασίας στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, στην οποία δεν θα μπορούν να απορροφηθούν οι ξεκληρισμένοι.

Υπάρχει πείρα, πολύ μεγάλη στην περιοχή του Παλαμά, μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή με σημαντική συμμετοχή στους αγώνες της αγροτιάς, που δείχνει τη σημασία της αντίστασης, που οδηγεί στη μερική ικανοποίηση αιτημάτων και την καθυστέρηση του ξεκληρίσματος, παρά το ότι οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις ό,τι δίνουν με το ένα χέρι το αφαιρούν με το άλλο, αλλά και της αναγκαιότητας της συνολικής αντεπίθεσης, ως προϋπόθεση για οριστική αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.


Ο αγώνας θα είναι μακρόχρονος, σκληρός και με θυσίες. Χρειάζεται οργάνωση, μαζική και δυναμική συμμετοχή, επιμονή και υπομονή, εναλλαγή των μορφών πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλο το χρόνο και καθημερινά, όχι μόνο στην περίοδο των μπλόκων. Προϋποθέτει μαζικούς και δυνατούς αγροτικούς συλλόγους.

Το ΚΚΕ με τις δυνάμεις του υποστηρίζει το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αναδεικνύει τη σημασία της αγωνιστικής συμπόρευσης με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών».

Στην ομιλία του, ο Αρης Πολυγένης, υποψήφιος δήμαρχος Παλαμά, έκανε αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του δήμου (αυξημένοι δημοτικοί φόροι και ανταποδοτικά τέλη, πλημμύρες στα χωράφια και τα σπίτια, έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας, υπολειτουργία του νοσοκομείου κ.ά.), τονίζοντας ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η μόνη αντιπολίτευση επί της ουσίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». «Εδώ στον Παλαμά» - είπε - «μπορεί να γίνει η διαφορά, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, με το να εκλεγούν πολύ περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", για να βγουν κερδισμένοι οι εργατοϋπάλληλοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ