Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΛΑΡΙΣΑ
Χρόνια τα προβλήματα της πυροπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία επισκέφτηκαν η Μαρία Γαβαλά, ο Τάσος Τσιαπλές και ο Πέτρος Κρίκης

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λάρισας επισκέφτηκαν χτες η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας.

Στη συνάντηση με τον διοικητή, οι εκπρόσωποι του Κόμματος επισήμαναν ότι ενώ είμαστε μόλις δέκα μέρες πριν από την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια χρονιά, όπως και οι προηγούμενες, δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας της χώρας.

Συζητώντας με τους πυροσβέστες αναδείχτηκε ότι ο μηχανισμός πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης υποφέρει χρόνια από την έλλειψη μόνιμου προσωπικού, υποδομών, κατάλληλου μηχανολογικού και ατομικού εξοπλισμού (για παράδειγμα, έχουν να πάρουν μπότες 7 και 8 χρόνια!). Επισημάνθηκε επίσης ότι η υποχρηματοδότηση και οι περικοπές είχαν αποτέλεσμα από το Πυροσβεστικό Σώμα να έχουν περικοπεί σωρευτικά από το 2010 μέχρι και σήμερα 1.153.894.800 ευρώ.

Αυτές οι πολιτικές - επεσήμαναν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ - εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα από όλες τις κυβερνήσεις και με αυτά τα δεδομένα μπορούμε να αντιληφθούμε τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και υπογράμμισαν ότι το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό πως δεν μπορούν να προστατευτούν τα δάση, οι πόλεις και η λαϊκή περιουσία χωρίς ριζική αλλαγή πολιτικής. Στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, δεν μπορούν να καλυφθούν βασικές λαϊκές ανάγκες, να προστατευθούν αποτελεσματικά η γη, το φυσικό περιβάλλον, τα δάση, οι πόλεις, η φυτική και ζωική παραγωγή και γενικά αυτή η τεράστια περιουσία του λαού.

Τέλος, τονίζοντας ότι πρέπει να δυναμώσει ο προσανατολισμός του εργατικού - λαϊκού κινήματος αλλά και των πυροσβεστών και με αποφασιστικότητα να παλέψουν για άμεσα ζητήματα, σήμερα, που επείγει η αντιμετώπιση και η λύση τους, κάλεσαν τους πυροσβέστες να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ στην Περιφέρεια, στον δήμο και την Ευρωβουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ