Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ - ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Σήμερα η σύσκεψη των σωματείων της Αττικής

Από τη σύσκεψη για την Υγεία που πραγματοποίησαν προχτές μαζικοί φορείς της Λάρισας
Από τη σύσκεψη για την Υγεία που πραγματοποίησαν προχτές μαζικοί φορείς της Λάρισας
Σε νέα σύσκεψη προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, στις 4 μ.μ., στο δώμα του «Ευαγγελισμού» (11ος όροφος, κτίριο ΑΧΕΠΑ), Διοικητικά Συμβούλια Σωματείων Εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων και των μονάδων Υγείας - Πρόνοιας της Αττικής, καθώς και εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, συμβασιούχοι, εργολαβικοί, πρώην εργολαβικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ.).

Τα αιτήματα αιχμής των υγειονομικών είναι τα εξής: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά - μισθολογικά - ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και παράλληλα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Να πληρώνονται απρόσκοπτα όλα τα δεδουλευμένα, χωρίς καμία εξαίρεση ή καθυστέρηση. Ανάκτηση όλων των απωλειών, αξιοπρεπείς μισθοί (κανένας κάτω από 751 ευρώ βασικό - εισαγωγικό), επαναφορά 13ου - 14ου μισθού, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας. Ενταξη στα ΒΑΕ, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους όσοι εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες, άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας για εργαζόμενους και ασθενείς. Πρόσληψη μόνιμων γιατρών εργασίας - τεχνικών ασφαλείας. Δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους, χωρίς επιχειρηματική δράση.

Νέα κινητοποίηση στη Λάρισα

Κινητοποίηση στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας οργανώνουν μαζικοί φορείς της Λάρισας την Τρίτη 23/4, προκειμένου να καταγγείλουν την πολιτική που οδηγεί σε συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και να απαιτήσουν άμεσα μέτρα για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία ΠΕΔΥ στο νομό, διεκδικώντας δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Η απόφαση για την αγωνιστική κινητοποίηση πάρθηκε σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/4 στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά από πρωτοβουλία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Ν. Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ). Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Σύλλογοι Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κέντρων Υγείας Λάρισας, Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, Συνδικάτα Οικοδόμων, Εργαζομένων ΟΤΑ, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εμποροϋπαλλήλων, Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Σωματεία και Σύλλογοι Συνταξιούχων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ - ΤΣΑ, ΔΕΚΟ - Τραπεζών, Δημοσίου, ΔΕΗ, Πολιτικών Υπαλλήλων), Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας κ.ά.

Παραβρέθηκαν ο Γ. Παζιάνας, δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, και ο Χρ. Μπίκας, δημοτικός σύμβουλος Τεμπών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, Νίκος Νταφούλης, στάθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τα Κέντρα Υγείας του νομού λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και εξαιτίας της κακής κτιριακής υποδομής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της κατανομής των γιατρών που, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, θα προσληφθούν στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι οι 6 γιατροί που η 5η ΥΠΕ αποφάσισε να προσληφθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είναι ψίχουλα, ενώ υπενθύμισε ότι στο νέο Οργανισμό του νοσοκομείου, που καταρτίστηκε το 2012, υπήρξε μείωση των θέσεων ιατρικού προσωπικού από 150 σε 122.

Στις διεκδικήσεις για το ΓΝ Λάρισας που θα τεθούν και στην κινητοποίηση στην 5η ΥΠΕ, περιλαμβάνονται: Κτιριακή αναβάθμιση με ανθρώπινες συνθήκες και χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης από 5η ΥΠΕ και υπουργείο Υγείας. Ενταξη της ΜΑΦ στον Οργανισμό. Επανέναρξη της λειτουργίας των κλινικών Γαστρεντερολογικής, Νευροχειρουργικής, ΩΡΛ, Γναθοχειρουργικής, Πνευμονολογικής, Ψυχιατρικής, Νεογνολογικής, Νευρολογικής και των εργαστηρίων Παθολογοανατομικού, Κυτταρολογικού και Γιατρού Εργασίας. Στελέχωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας. Αποκατάσταση του Οργανισμού στα επίπεδα προ του 2012. Επαρκής χρηματοδότηση του ΓΝ Λάρισας. Αμεση πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στο Ακτινολογικό και στην Παιδοχειρουργική.

Για το θέμα της κατανομής των νέων γιατρών στα νοσοκομεία ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καταγγέλλοντας την 5η ΥΠΕ επειδή από τις 44 θέσεις γιατρών που της ζητήθηκαν αποφάσισε να δοθούν μόνο 10.

Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να συμμετάσχουν αύριο Παρασκευή στη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, στις 11 π.μ., απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή, «καταγγέλλοντας τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΓΝΝ Αργοστολίου μετά και από την παραίτηση γιατρών και νοσηλευτών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού».

Σύσκεψη στη Λέσβο

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του νησιού στη συζήτηση - σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22/4 στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου (Κομνηνάκη 43), με θέμα τα ζητήματα και τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org