Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Συνεχείς κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη δουλειά

Νέα κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της «Market In» στην οδό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι των πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», μετά την άρνηση της «Market In» να παραβρεθεί στην τριμερή συνάντηση που είχε οριστεί στα κεντρικά γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας Θεσσαλονίκης, παρουσία του γγ του υπουργείου Εργασίας, Α. Νεφελούδη.

Η εργοδοσία της «Market In» αρνήθηκε να παραβρεθεί και ζήτησε αναβολή με το πρόσχημα ότι θέλει να καταθέσει έφεση και ανακοπή στην απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους στο ζήτημα της διαδοχής, απόφαση την οποία αρνείται να εκτελέσει. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο δικηγόρος της εταιρείας ισχυρίστηκε ότι για να γυρίσουν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι πρέπει να απολυθούν όσοι δουλεύουν ήδη στα καταστήματα της «Market In», βάζοντας σε αντιπαράθεση παλιούς και νέους εργαζόμενους.

Από τη μεριά του υπουργείου, ο Α. Νεφελούδης για μια ακόμα φορά αναλώθηκε σε υποσχέσεις και γενικότητες, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα διεκδικώντας το δίκιο τους. Καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν δυναμικά στη νέα τριμερή που ορίστηκε για αύριο, Παρασκευή, στις 12 μ. στα κεντρικά γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας.

Να απαιτήσουν αγωνιστικά: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ