Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απέτυχε η προσπάθεια αποκλεισμού της ΔΑΣ από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών», τονίζει η ΔΑΣ

Στο κενό έπεσε η νέα άθλια μεθόδευση της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ με σκοπό να αποκλείσει τη ΔΑΣ από την προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας, η οποία θα έχει την ευθύνη να συγκαλέσει συνέδριο.

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε χτες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας (η τακτική δικάσιμος έχει οριστεί για τις 6 Μάη), ορίζεται ως προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ η διοίκηση που είχε μέχρι τώρα, στην οποία οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους είχαν αναδείξει τη ΔΑΣ δεύτερη δύναμη, με 10 εκλεγμένα μέλη. Πρακτικά η απόφαση απορρίπτει το βασικό αίτημα των διοικήσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων που ελέγχουν οι εργατοπατέρες, οι οποίες ζητούσαν να πεταχθεί εκτός η ΔΑΣ.

Από την άλλη, η απόφαση περιλαμβάνει στην προσωρινή διοίκηση και τους «μπροστάρηδες» της συνδικαλιστικής μαφίας (Γ. Παναγόπουλος, Ν. Κιουτσούκης, Θ. Βασιλόπουλος), ακόμα και εργοδότες (Δ. Καραγεωργόπουλος), αυτούς δηλαδή που συνέβαλαν αποφασιστικά με τη στάση τους στην προσπάθεια «νομιμοποίησης» νόθων «αντιπροσώπων» και εργοδοτών.

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα να συνεχίσουμε τον αγώνα για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, από την άλλη, να ανακαλύπτει ότι... «το ΠΑΜΕ συνεχίζει με την ίδια αξιόποινη συκοφαντική φρασεολογία», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και νέες πιθανές μηνύσεις σε βάρος συνδικαλιστών, πρόσθετα στη βιομηχανία μηνύσεων που έχουν ήδη στήσει στην προσπάθειά τους να κάμψουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!..»

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει τα εξής:

«Απέτυχε η προσπάθεια της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ αποκλεισμού της ΔΑΣ - της δεύτερης σε εκλογική δύναμη συνδικαλιστικής παράταξης - από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ήδη με τον αποκλεισμό μας από Επιτροπές, όπως του άρθρου 15, τη διοίκηση του ΟΑΕΔ κ.λπ.

Η προσωρινή διαταγή, που δημοσιεύθηκε σήμερα, απορρίπτει το βασικό αίτημα των 61 Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων και Ομοσπονδιών να είναι η ΔΑΣ εκτός της διοίκησης της ΓΣΕΕ, με τον ισχυρισμό που προέβαλλαν ότι οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ είναι τραμπούκοι, μέλη εγκληματικής οργάνωσης κ.λπ.

Παρ' όλα αυτά, ο διορισμός, στην προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ, της συνδικαλιστικής μαφίας, καθώς και εργοδοτών ως εκπροσώπων των εργαζομένων, εγγυάται την προσπάθεια για ένα νέο νόθο συνέδριο.

Δεν αποδεχόμαστε να διορίζουν και να βαφτίζουν καραμπινάτους εργοδότες εκπροσώπους των εργαζομένων.

Με το νέο χρονικό περιθώριο που έχουν, αφού τελειώσουν η τουριστική περίοδος και οι διακοπές τους, θα συνεχίσουν τις διακοπές σε νέα πεντάστερα ξενοδοχεία, επιδιώκοντας την πραγματοποίηση ενός νόθου συνεδρίου.

Τίποτα όμως δεν τελείωσε. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα να συνεχίσουμε τον αγώνα για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική, αποφασιστική απάντηση με την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα. Να γιορτάσουμε με χιλιάδες εργάτες, γυρνώντας την πλάτη στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ. Να τιμήσουμε τους νεκρούς της τάξης μας, τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ και τα 133 χρόνια από την αιματοβαμμένη Εργατική Πρωτομαγιά του Σικάγου».

Νέα προσωρινή διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Νέα προσωρινή διαταγή εξέδωσε το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας, αυξάνοντας σε έξι τις έδρες της ΔΑΣ και μειώνοντας αντίστοιχα κατά μία τις έδρες της απερχόμενης πλειοψηφίας.

Μετά τη λήξη της θητείας της διοίκησης, το δικαστήριο είχε ορίσει προσωρινή διοίκηση με βάση την προηγούμενη κατανομή των εδρών, κατά τη συνήθη πρακτική. Εξαίρεσε όμως συνταξιούχο που ήταν μέλος της απερχόμενης διοίκησης και ζητούνταν να συμπεριληφθεί και στην προσωρινή διοίκηση, καθώς οι συνταξιούχοι μετέχουν στις διαδικασίες των Εργατικών Κέντρων μόνο με συμβουλευτική ψήφο και δεν μπορούν να εκλέγονται στα όργανά τους. Με δεδομένο μάλιστα ότι η παράταξη του απερχόμενου προέδρου δεν είχε συμπεριλάβει στην αίτησή της άλλο όνομα συνδικαλιστή, το δικαστήριο όρισε διοίκηση με πέντε μέλη από τη ΔΑΣ.

Δυσαρεστημένη από την απόφαση, η παράταξη του πρώην προέδρου απέσυρε την αίτησή της και κατέθεσε νέα αίτηση για προσωρινή διοίκηση. Αποφασίζοντας πλέον πάνω σε αυτή, το δικαστήριο εξαίρεσε για μια ακόμα φορά τη συνταξιούχο, αλλά και έναν ακόμα συνδικαλιστή που είχε οριστεί στην πρώτη προσωρινή διοίκηση και είχε παραιτηθεί αμέσως μόλις αυτή συγκροτήθηκε σε σώμα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 19 Μάη, ενώ μετά την έκδοση της απόφασης θα προκηρυχθούν οι αρχαιρεσίες.

Στο μεταξύ, η προσωρινή διοίκηση και τα σωματεία οργανώνουν την απεργία της Πρωτομαγιάς και τη συγκέντρωση που έχουν ανακοινώσει στις 10 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τη μάχη ενάντια στη νοθεία και την παρέμβαση της εργοδοσίας (20/4/2019)
Μάχη για συνδικάτα ανεξάρτητα από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους (13/4/2019)
Δε θα αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί» την αντεργατική πολιτική (25/3/2011)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org