Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«12 Απρίλη απεργούμε για μας και τα παιδιά μας»

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, μπροστά στην απεργία των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 12 Απρίλη, με αιχμή το σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς διαδηλώνουν και οι μαθητές, καθώς η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Παρασκευής. Στην Αθήνα, συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει ένα Λύκειο πιο ταξικό, με περιορισμό της Γενικής Παιδείας στη Β' Λυκείου. Επί της ουσίας ακυρώνει μια ολόκληρη τάξη, τη Γ' Λυκείου, αφού τη μετατρέπει σε προπαρασκευαστικό έτος για τις εξετάσεις, δηλαδή σε φροντιστήριο.

Αυτό το σχολείο όχι μόνο δεν καταργεί την ανάγκη των μαθητών για φροντιστήρια, αλλά αντίθετα τη γιγαντώνει, αφού προσδένει ακόμα πιο ασφυκτικά τη διαδικασία της πρόσβασης με το σχολείο, αυξάνει την ύλη, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την απόκτηση του απολυτηρίου με "αναβαθμισμένες" εξετάσεις στα πρότυπα των Πανελλαδικών.

Και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού κόβει παραπέρα τις δαπάνες για την Παιδεία. Κατάργησε ακόμα και την ΠΔΣ, φτιάχνει τμήματα 25 - 27 μαθητών, υποβαθμίζει συνεχώς τη Γενική Παιδεία. Υπηρετεί πιστά την πολιτική της ΕΕ για ένα σχολείο πιο γερά δεμένο με τις ανάγκες της αγοράς, μακριά από τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που επισημαίνει επίσης στο κάλεσμά της:

«Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά τον δρόμο του αγώνα. Γνωρίζουμε τι περιμένει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, αλλά και τι οικονομικά βάρη θα φέρει στη λαϊκή οικογένεια ένα Λύκειο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό, χωρίς ψήγματα Γενικής Παιδείας, με εκπαιδευτικούς και μαθητές να τρέχουν χωρίς ανάσα. Γνωρίζουμε καλά τις επιπτώσεις αυτών των αλλαγών στα εργασιακά μας δικαιώματα!

Είμαστε παιδαγωγοί και θέλουμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια. Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο με ό,τι επιβάλλει η εξέλιξη των επιστημών, της τεχνολογίας, του ανθρώπινου πολιτισμού. Ενα σχολείο που δεν θα κοιτά τους μαθητές και τις οικογένειές τους στην τσέπη, που δεν θα τους διαχωρίζει, αλλά θα μορφώνει πραγματικά και ολόπλευρα όλα τα παιδιά. Για ένα σχολείο που δεν θα αντιμετωπίζει τους μαθητές σαν "παπαγαλάκια" και "μέσους όρους βαθμολογιών", αλλά θα θέτει τις βάσεις για ανθρώπους δημιουργικούς, με κριτική σκέψη, μορφωμένους, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν στη ζωή τους.

Μαζί με τους εργαζόμενους γονείς και τους μαθητές, αγωνιζόμαστε για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, για όλα τα παιδιά, που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», τονίζει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά(2019-04-13 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας(2018-11-09 00:00:00.0)
Βήμα - βήμα προχωράει η κυβέρνηση στο Λύκειο της μονομέρειας και της ημιμάθειας!(2017-11-10 00:00:00.0)
Να μη συγχωνευτεί - καταργηθεί κανένα σχολείο(2014-05-22 00:00:00.0)
Σήμερα η περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας(2011-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ