Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η δραστηριότητα του Απρίλη στο Στέκι της ΚΝΕ

Σήμερα η πρώτη συνάντηση της Θεατρική Ομάδας της ΚΝΕ

Από την περσινή παράσταση της Θεατρικής Ομάδας της ΚΝΕ
Από την περσινή παράσταση της Θεατρικής Ομάδας της ΚΝΕ
Σαν συνέχεια των εκδηλώσεων του προηγούμενου διαστήματος, η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας (Τροίας 36) που θα πραγματοποιηθούν και αυτόν το μήνα. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για τον Απρίλη περιλαμβάνει:

  • Σύσκεψη - συζήτηση με τους μαθητές του Στεκιού, την Κυριακή 14 Απρίλη στις 19.00.
  • Εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο «Πολιτισμός γα όλους - Πολιτισμός παντού», την Τετάρτη 17 Απρίλη στις 19.00. Θα μιλήσουν η Κατερίνα Στύλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Στάθης Δρογώσης, τραγουδοποιός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Θεατρική Παράσταση «Το Παλτό», του Γκόγκολ, από τη θεατρική ομάδα «Το θέατρο στην αγορά», την Πέμπτη 18 Απρίλη στις 21.00. Το περίφημο «Παλτό», ένα έργο που έκανε τεράστια εντύπωση στους σύγχρονούς του και επηρέασε τους μεταγενέστερους. Χαρακτηριστική της επίδρασης του διηγήματος στη ρωσική πεζογραφία είναι η φράση του Ντοστογιέφσκι: «Ολοι βγήκαμε από το "Παλτό" του Γκόγκολ». Στο έργο πρωταγωνιστεί ο ήρωας Ακάκιος Ακάκιεβιτς, ο οποίος είναι αυτό που δηλώνει το όνομά του: Ενας άκακος άνθρωπος. Ευσυνείδητος υπάλληλος, αντιγραφέας όλες τις ώρες της λιτής και λειψής ζωής του σε μια κρύα και βρωμερή Αγία Πετρούπολη. Είναι το εύκολο θύμα, το αντικείμενο εκμετάλλευσης και κοροϊδίας όλων. Θα προσπαθήσει να βρει το δίκιο του. Θα το βρει; Το έργο δημοσιεύτηκε το 1842. Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μαρίνα Βλαχάκη, Μαρία Μωραΐτου, Στέλλα Μουδάτσου, Δημήτρης Λιοντάκης, Βασίλης Χαλικιάς, Κώστας Τσαγκάς, Γωγώ Μπεναρδή. Σκηνοθεσία: Γωγώ Μπεναρδή. Σκηνικά - αφίσα: Μαρίνα Βλαχάκη.
  • Λαϊκό παραδοσιακό γλέντι, την Παρασκευή 19 Απρίλη στις 21.00.

Επίσης, σήμερα Τρίτη γίνεται στο Στέκι η πρώτη συνάντηση της Θεατρικής Ομάδας της ΚΝΕ για φέτος, στις 19.00. Η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όσους θα ήθελαν να συμβάλουν ως ηθοποιοί, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι κ.λπ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6977809880, 6972677925.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ