Πέμπτη 28 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία για τα προβλήματα των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών οργανώνουν σήμερα, Πέμπτη, στις 2 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Αναπληρωτριών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», «Νίκος Πλουμπίδης» και Παλαιού Φαλήρου.

Η κινητοποίηση οργανώνεται στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει για τα προβλήματα των γυναικών που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στη δημόσια Εκπαίδευση.

Στην κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικούμε να εξασφαλιστούν σε όλες και όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος». Οπως εξηγούν, οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο «την αλλαγή του τόπου διαβίωσης κάθε χρόνο», το νοίκι και τα έξοδα, για τα οποία δεν αρκεί ο πενιχρός μισθός, αλλά και μια σειρά από διακρίσεις σε περίπτωση εγκυμοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ