Πέμπτη 28 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χρέος όλων των Σαμιωτών να πάνε τα προσφυγόπουλα κανονικά σχολείο

«Είναι δικό μας χρέος, όλων των Σαμιωτών και πρωτίστως των γονιών και των εκπαιδευτικών, και αυτά τα παιδιά, για όσο διάστημα παραμένουν στο νησί, να πάνε σε κανονικό σχολείο και να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Εμείς πρέπει να νοιαστούμε για τη φροντίδα τους, να μην τα εγκαταλείψουμε στα χέρια μιας κυβέρνησης που τα κρατά εγκλωβισμένα σε άθλιες συνθήκες ή τα παραδίδει στην κερδοσκοπία των ΜΚΟ. Είναι απάνθρωπη η άποψη που λέει ότι θα μετατραπούν τα σχολεία σε άσυλο, επειδή θα πάνε σε αυτό 10-15 προσφυγόπουλα.

Είναι λάθος η πρόταση να δημιουργηθεί σχολείο εντός του ΚΥΤ. Σημαίνει καταδίκη των παιδιών να ζουν μέσα στην αθλιότητα. Σημαίνει γκέτο και στέρηση της μοναδικής ευκαιρίας που μπορεί να τους προσφέρει το σχολείο για να κοινωνικοποιηθούν, να ζήσουν έστω κι αυτές τις λίγες ώρες σαν παιδιά».

Τα παραπάνω ανάμεσα σε άλλα σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε από μερίδα γονέων η φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο του νησιού. Η ανακοίνωση δίνει απάντηση στην προσπάθεια ακροδεξιών κύκλων να αξιοποιήσουν αυτές τις αντιδράσεις για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, αλλά και στην κυβέρνηση, που προσπαθεί με κάθε μέσο να συκοφαντήσει τη δίκαιη αγανάκτηση του σαμιώτικου λαού για την πολιτική της στο Προσφυγικό.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα αιτήματα του σαμιώτικου λαού για το Προσφυγικό απαντά με νέο hot spot. Κάνει πως δεν είδε τις χιλιάδες Σαμιωτών που διαδήλωσαν στις 7 Φλεβάρη. Εχει τεράστιες ευθύνες γιατί όχι μόνο προχωρά στη δημιουργία νέου hot spot αλλά και για την αδιαφορία που συστηματικά επιδεικνύει στα αιτήματα ντόπιων και προσφύγων.

Η θέση: "Να μην έρθουν" ή "να φύγουν τα προσφυγάκια από το δικό μας σχολείο", ακόμα και αν λέγεται με αφορμή ένα υπαρκτό πρόβλημα, είναι μια θέση που αντικειμενικά υπηρετεί το ρατσισμό και διευκολύνει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Η απάντηση της κυβέρνησης με παρέμβαση του εισαγγελέα στις κινητοποιήσεις ορισμένων γονιών, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που είχαν, είναι απολύτως καταδικαστέα και επικίνδυνη.

(...) Στην κυβερνητική αδιαφορία απαντάμε με τη δική μας αλληλεγγύη και με πρωτοβουλίες και διεκδικήσεις για να εμβολιαστούν, να έχουν σωστή διατροφή και ένδυση. Εχουμε χρέος να σταθούμε απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που έχει μετατρέψει το νησί μας σε χώρο εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Διεκδικούμε: Να κλείσει τώρα το hot spot και να μη δημιουργηθεί νέο. Να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα προς τις χώρες προορισμού τους. Απομονώνουμε αυτούς που με διάφορα προσχήματα θέλουν να διώξουν μικρά παιδιά από τα σχολεία. Διεκδικούμε και πρωτοστατούμε για να υπάρξει ολοκληρωμένη φροντίδα για όλα τα παιδιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητική η στάση της κυβέρνησης που συνεχίζει την πολιτική εγκλωβισμού(2020-04-30 00:00:00.0)
Νεκρό προσφυγόπουλο από πυρκαγιά(2020-03-17 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργία για το Προσφυγικό και τις ελλείψεις στην Υγεία(2019-02-07 00:00:00.0)
Αύριο Τετάρτη η συγκέντρωση με αίτημα να κλείσει το «hot spot»(2018-10-16 00:00:00.0)
«Οχι» στο ρατσιστικό δηλητήριο για τα προσφυγόπουλα(2018-10-12 00:00:00.0)
Εμβολιασμένο το 90% των παιδιών από τη Συρία(2016-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ