Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΤΡΑ - 2οι ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
«Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα απαντήσεις»

Επιστολή του δημάρχου Κώστα Πελετίδη προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, με αιτία την καθυστέρηση σε χρηματοδότηση και έργα υποδομής

Να γίνει άμεσα συνάντηση και να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση και την προκήρυξη μόνιμων έργων στην περιοχή της Αγυιάς, για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, ζητά με επιστολή του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Η επιστολή του δημάρχου έχει ως εξής:

«Από την αρχή της διαδικασίας ανάληψης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων σάς ζητούσα επίμονα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της συγκεκριμένης διοργάνωσης από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς και την ταχύτατη υλοποίηση των απαιτούμενων έργων. Ειδικά δε για τις εγκαταστάσεις στο Παλιό Κολυμβητήριο της Αγυιάς, που παραμένουν τα ερείπιά τους και επί δικής σας διακυβέρνησης, είχαμε συμφωνήσει με απόλυτο τρόπο.

Ελάχιστους μήνες πριν τη διοργάνωση, η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι δεν θα μείνει τίποτα στην πόλη μας μετά την τέλεση των αγώνων. Αυτό το ζήσαμε και με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2006.

Επανειλημμένα και με σαφήνεια σας έχουμε θέσει τους όρους κάτω από τους οποίους το Δημοτικό μας Συμβούλιο και η δημοτική αρχή δεχτήκαμε να αναλάβουμε τη διοργάνωση στην πόλη μας. Στην προ διμήνου συνάντησή μας, μας διαβεβαιώνατε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση και προκήρυξη μόνιμων έργων στην περιοχή της Αγυιάς, και αυτό δεν τηρείται. Επιπλέον, εκφράζουμε την ανησυχία ότι στην πόλη μας δεν θα μείνουν ούτε καν βοηθητικές - υποστηρικτικές και υλικοτεχνικές υποδομές, όπως κερκίδες, αποδυτήρια κ.ο.κ.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, προκειμένου να γίνει συνάντηση και να έχουμε άμεση πληροφόρηση από την κυβέρνησή σας, το αποφεύγετε. Η στάση σας αυτή ενισχύει τις ανησυχίες μας για διοργάνωση Αγώνων που δεν θα αφήσουν καμία υποδομή στο δήμο μας.

Επειδή θα προχωρήσουμε σε ενημέρωση του πατραϊκού λαού, του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της πόλης μας και σε λήψη αποφάσεων υπεράσπισης των συμφερόντων της πόλης μας, όπως αυτά διατυπώνονται στην απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εάν έχετε να μας δώσετε κάποια πραγματικά στοιχεία που θα ακυρώσουν τις ανησυχίες μας, να γίνει άμεσα συνάντηση και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες της κυβέρνησής σας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org