Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκαινιάστηκε η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Αποψη της νέας Βιβλιοθήκης
Αποψη της νέας Βιβλιοθήκης
Τα επίσημα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας πραγματοποιήθηκαν χτες το μεσημέρι, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, εκπροσώπων της κυβέρνησης και κομμάτων, μελών ΔΕΠ και φοιτητών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη, σε τριώροφο κτίριο εμβαδού 7.500 μ. δίπλα στη Φιλοσοφική, και η κατασκευή της ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια. Προέκυψε από τα 16 ξεχωριστά σπουδαστήρια και βιβλιοθήκες που λειτουργούσαν στη Φιλοσοφική και φιλοξενεί εκδόσεις από τον 16ο αιώνα μέχρι και σήμερα, 500.000 περίπου βιβλία, παπύρους και χειρόγραφα, 20.000 περίπου σπάνιες και πολύτιμες εκδόσεις, 3.800 τίτλους περιοδικών, 4.000 τεκμήρια συλλογής οπτικοακουστικού και φωτογραφικού υλικού.

Η χτεσινή εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε με προσφώνηση από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Μελέτιο - Αθανάσιο Δημόπουλο. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στην ευρύτερη αξία της Βιβλιοθήκης, στον πλούτο του υλικού που φιλοξενείται σε αυτή, στην αρχιτεκτονική του κτιρίου, σε όσους συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί το έργο. Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ στο έργο της Βιβλιοθήκης αναφέρθηκε η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Ελένη Καραμαλέγκου. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές της Σχολής.

Από την ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης
Από την ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης
Με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο Δ. Κουτσούμπας δώρισε στη Βιβλιοθήκη τη νέα έκδοση των τεσσάρων τόμων του Δοκιμίου της Ιστορίας του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, του ΚΚΕ, στη χώρα μας, καθώς και το ιστορικό Λεύκωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, που περιέχει πλούσιο φωτογραφικό και άλλο αρχειακό υλικό. Οπως σημειώνεται στη συνοδευτική επιστολή, «από την πλευρά της ΚΕ του ΚΚΕ δεσμευόμαστε για κάθε δυνατή συνεργασία στους επιστημονικούς τομείς που θεραπεύει η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, για τη συνδρομή μας στο επιστημονικό έργο των φοιτητών, των μεταπτυχιακών φοιτητών, των υποψήφιων διδακτόρων, των μελών ΔΕΠ».

Μετά το τέλος της ξενάγησης των προσκεκλημένων στους χώρους της Βιβλιοθήκης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε: «Ευχόμαστε στη νέα Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής να αποτελέσει πραγματικό φάρο μελέτης, διάδοσης παραπέρα του επιστημονικού έργου κυρίως και ιδιαίτερα ευρύτερα στον τομέα των ανθρωπιστικών και φιλοσοφικών επιστημών. Πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια, καλή δύναμη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ