Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΝΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επίθεση φασιστοειδών σε ανήλικους πρόσφυγες

Ρατσιστική επίθεση από φασιστοειδή με κουκούλες δέχτηκαν εννέα ανήλικοι πρόσφυγες στην Κόνιτσα, με αποτέλεσμα δύο να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας. Ο ένας έχει κάταγμα στο χέρι και εκδορές στα πόδια και ο άλλος υπέστη κλονισμό από την επίθεση.

Η επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν ομάδα πέντε κουκουλοφόρων όρμησαν σε εφήβους, αφγανικής καταγωγής, που έπαιζαν σε γήπεδο της περιοχής. Οι δράστες κατέβηκαν από αυτοκίνητα και κρατούσαν σιδερολοστούς και ρόπαλα. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι είχαν και όπλο. Οι ανήλικοι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε δομή ΜΚΟ στην Κόνιτσα ως ασυνόδευτοι και δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επιθέσεις. Λίγες μέρες πριν, στις Απόκριες, πάλι έγινε προσπάθεια να τρομοκρατηθούν. Αποτέλεσμα της φασιστικής, άνανδρης επίθεσης ήταν να νοσηλεύονται δυο ανήλικοι στο νοσοκομείο στα Γιάννενα.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, το Αστυνομικό Τμήμα της Κόνιτσας έδιωξε τους ανήλικους όταν πήγαν να καταγγείλουν το γεγονός και έτσι αναγκάστηκαν να πάνε με υπαλλήλους της δομής ΜΚΟ στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, με την υπόθεση να βρίσκεται στη διαδικασία προανάκρισης.

Ανακοίνωση που καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση έβγαλε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κόνιτσας. Μεταξύ άλλων αναδεικνύει και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο δήμαρχος, παρά τις καταδικαστικές δηλώσεις, αποφεύγει να χαρακτηρίσει τους δράστες ως φασίστες και κάνει λόγο για «απαράδεκτους». Κοινή δήλωση για το θέμα έκαναν επίσης οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιώργος Πρέντζας για την Περιφέρεια Ηπείρου, Ολυ Τσουμάνη για τον δήμο Ιωαννίνων και Τάκης Σδούκος για τον δήμο Κόνιτσας.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν τα πρόσφατα ρατσιστικά περιστατικά κατά των προσφύγων στη Σάμο και τα Βίλια. Υπενθυμίζεται ότι στη Σάμο μαθητές Δημοτικού Σχολείου με απόφαση των γονέων τους απείχαν από τα μαθήματα, αντιδρώντας στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο ίδιο σχολείο. Στα Βίλια πρόσφυγες δέχτηκαν επίθεση σε ξενοδοχείο που φιλοξενούνται. Η εισαγγελέας στην παραγγελία προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών των εν λόγω περιοχών ζητά να διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση για το αν στις δύο αυτές υποθέσεις έχουν εφαρμογή διατάξεις του νόμου που τιμωρεί τα εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ