Τρίτη 19 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Ηρθε η ώρα να πούμε: Αρκετά, δεν πάει άλλο!

Αποσπάσματα απ' την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη συγκέντρωση

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σήμερα, από δω, από την Καλαμαριά, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στους εργάτες, σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, στα νέα παιδιά, που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης με τις οικογένειές τους, στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ, παντού, σε όλες τις εκλογικές μάχες. Και στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές.

(...) Ολοι εμείς: Οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες

  • Που γονατίσαμε στα χρόνια της κρίσης για να ψηλώσουν κι άλλο τα κέρδη του κεφαλαίου...
  • Που δώσαμε τη μάχη για να σταθεί όρθια η εργατική - λαϊκή οικογένεια με την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση.

Ηρθε η ώρα να πούμε: Αρκετά, δεν πάει άλλο! Θέλουμε πίσω τη ζωή μας, με τα δικαιώματα που είχαμε, εναρμονισμένα με τις σύγχρονες, διευρυμένες λαϊκές ανάγκες μας.

(...) Ολοι εμείς:

  • Που δεν θέλουμε η χώρα μας να μετατραπεί σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη,
  • Που ξέρουμε καλά ότι ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πόλεμοι και όχι ειρήνη και ασφάλεια, όπως κοροϊδεύει η ΝΑΤΟική «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αναλάβει εργολαβία στην περιοχή τις βρωμοδουλειές των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Ολοι εμείς:

  • Που δεν ανεχόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ να λερώνει τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας, τους αγώνες του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ.
  • Που ξέρουμε ότι η αγωνιστική, η κομμουνιστική, η ταξική αριστερή στάση και δράση σε παρόντα χρόνο δεν είναι απλή κληρονομιά ενός ιστορικού ονόματος, αλλά ενεργή δράση σήμερα για αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, για το σοσιαλισμό.
  • Που ξέρουμε ότι η πραγματική αριστερά δεν ακολούθησε ποτέ το δρόμο της προσαρμογής στο σύστημα, της υποταγής στους αρνητικούς συσχετισμούς, για να δίνει άλλοθι σε μωροφιλόδοξους καβαλάρηδες της εξουσίας, για να κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβε να τελειώσει η δεξιά. Η πραγματική αριστερά πάει κόντρα στο ρεύμα, διαλέγει πάντα το δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Ολοι εμείς:

  • Που ξέρουμε ότι όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ μαζί με τους κολαούζους τους, θα πιάσει το αντιλαϊκό έργο ακριβώς από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος... Οχι μόνο γιατί «το κράτος έχει συνέχεια», όπως οι ίδιοι λένε, αλλά κυρίως γιατί η κερδοφορία των επιχειρηματικών κολοσσών πρέπει να έχει «συνέχεια» κι αυτήν και μόνο υπηρετούν.
Η αδικία ζει και βασιλεύει

Κοροϊδεύει ο κ. Τσίπρας όταν λέει ότι «στη νέα εποχή, μετά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια, τον τόνο δίνουν όχι η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά οι ανάγκες των πολλών»! Ετσι, χωρίς να ντρέπεται, το ξεστομίζει αυτό... Βέβαια, ούτε όλοι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα ούτε ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του... Απλά το θράσος περισσεύει και στους σημερινούς κυβερνώντες (...)

Κι ας αφήσει αυτά που ξέρει ότι δήθεν «μαζί με τα μνημόνια έκλεισε ο κύκλος της Ελλάδας της κοινωνικής αδικίας και της κοινωνικής λεηλασίας»!

Αυτά ας τα κρατήσει για τα στελέχη του και για όσους ακόμα πιστεύουν στη δημαγωγία και το λαϊκισμό. Γιατί η πλειοψηφία των αριστερών, των προοδευτικών ανθρώπων που τον εμπιστεύτηκαν και το Γενάρη του '15 και το Σεπτέμβρη του '15:

  • Είδαν την ελπίδα τους να γίνεται λεπίδα στα χέρια της κυβέρνησης αυτής.
  • Την είδαν να κόβει σύριζα τα δικά τους δικαιώματα.
  • Ξέρει πως η κοινωνική αδικία ζει και βασιλεύει, γιατί ζει και βασιλεύει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Αλήθεια, ποιο τέλος μπαίνει στα προνόμια των λίγων, όταν μόλις την προηγούμενη βδομάδα, αυτή η κυβέρνηση:

  • Ψήφισε τη μείωση της φορολογίας των κερδών από τα μερίσματα των μεγαλομετόχων των ομίλων.
  • Οταν έδωσε ένα ακόμα δωράκι στους φαρμακοβιομήχανους με την αύξηση στις τιμές των φαρμάκων.
  • Μήπως η συμφωνία με τις τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια ή όσα ετοιμάζουν να νομοθετήσουν για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία έχουν ως κριτήριο την υπεράσπιση των πολλών που είναι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά; Οχι βέβαια. Τις τράπεζες θέλουν να εξασφαλίσουν (...)

Για ποιες ανάγκες των πολλών μιλάει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

  • Ξέρει μήπως να καλύπτει πολλές ανάγκες ο βασικός μισθός των 650 ευρώ κι αυτά μεικτά;
  • Η σύνταξη - επίδομα για τους χιλιάδες των συνταξιούχων ποιες ανάγκες μπορεί να καλύψει;

(...) Για ποιες ανάγκες των πολλών μιλάμε;

- Μήπως για την Υγεία που συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβά;

  • Με τα νοσοκομεία που στενάζουν κάτω από το βάρος των ελλείψεων.
  • Των Κέντρων Υγείας που κλείνουν ή υπολειτουργούν;
  • Των μονάδων του ΠΕΔΥ - του παλιού ΙΚΑ - που φυτοζωούν ή οδηγούνται στο κλείσιμο αφού δεν έχουν τις στοιχειώδεις ειδικότητες.
Σχολείο εξοντωτικό, σκληρό εξεταστικό κέντρο

(...) Για ποιες ανάγκες των πολλών μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ;

- Μήπως για την Παιδεία των παιδιών μας που επίσης χρυσοπληρώνουμε από την Α' Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο; Την οποία, βέβαια, θα συνεχίσουμε να χρυσοπληρώνουμε και με το νέο σχέδιο του ανεκδιήγητου Γαβρόγλου για το Λύκειο και το σύστημα εξετάσεων.

Ενα σχέδιο, δηλαδή, που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό, ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο! Με περισσότερα φροντιστήρια και λιγότερες γνώσεις για τους μαθητές. Αυτήν τη στιγμή, 95.000 μαθητές της Β' Λυκείου δεν ξέρουν ακόμα:

  • Με ποιο σύστημα θα εξεταστούν.
  • Αν θα κληθούν σε 3 μήνες να κάνουν μηχανογραφικό με 10 μόλις επιλογές.
  • Σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν!

Το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γαβρόγλου ξέρουν πολύ καλά ότι το νομοσχέδιό τους έχει ήδη απορριφθεί από τους μαθητές, από το μαθητικό κίνημα. Το απέδειξαν, άλλωστε, οι μεγάλες φετινές μαθητικές κινητοποιήσεις, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με σύνθημα: «Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!».

Η Καλαμαριά γνωρίζει πώς εννοεί η κυβέρνηση τις λαϊκές ανάγκες

Αν θέλουμε να δούμε πώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του τις λαϊκές ανάγκες, νομίζουμε πως αρκεί να μιλήσουμε, εδώ στη Θεσσαλονίκη, για το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, που αντί να το χαίρεται ο λαός και η νεολαία της περιοχής, σκόπιμα και συστηματικά προωθείται η παραχώρησή του σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Και με αυτήν την παραχώρηση φυσικά συμφωνούν όλα τα αστικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου. Αρκεί να σκεφτούμε το ρόλο του γνωστού σε όλους μας «υπερταμείου» και την υπαγωγή σε αυτό, για 99 χρόνια, όλης της δημόσιας περιουσίας.

Μαθαίνουμε μάλιστα πως πρόσφατα, με απόφαση της κυβέρνησης στο «υπερταμείο» μπήκαν και 604 στρέμματα δημόσιας γης στην Καλαμαριά, όπως:

  • Το Κόδρα, αλλά και αρκετά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.
  • Το Κυβερνείο.
  • Γήπεδα.
  • Οι παλιές Καπναποθήκες.
  • Ο παιδικός σταθμός και οι φοιτητικές εστίες στην Κρήνη.
  • Αλλα δημόσια κτίρια και εκτάσεις.
Μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας

(...) Βλέπουμε αυτές τις μέρες το όργιο νοθείας αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού στηρίζουν τη συνδικαλιστική μαφία. Οι εργαζόμενοι όμως δεν θέλουν συνδικαλιστικό κίνημα και ΓΣΕΕ εργοδοτών, αλλά μόνο των εργατών, για να προασπίζουν τα δικαιώματά τους.

Η βία και η νοθεία δεν θα περάσουν. Αυτή ακριβώς είναι η λεγόμενη κανονικότητα στους χώρους δουλειάς, την οποία φυσικά και δεν ακουμπάει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Αντίθετα, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να την κουκουλώσουν και να την μονιμοποιήσουν.

Γιατί ακριβώς την εργασιακή ζούγκλα μονιμοποιεί και η αύξηση του κατώτατου μισθού και η πολυδιαφημιζόμενη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων που αφορά λίγους εργαζόμενους, αφήνοντας στην απέξω τους περισσότερους.

Αυτήν ακριβώς την εργασιακή ζούγκλα διαφημίζει και η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για «επενδυτική έκπληξη στην Ελλάδα τα επόμενα τρία χρόνια» (...) Εχουν δίκιο λοιπόν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης να λένε ότι στην ελληνική κοινωνία συγκρούονται δύο εντελώς αντιπαραθετικά ανταγωνιστικά σχέδια.

Από τη μια το σχέδιο των δύο αυτών που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ... Και από την άλλη το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ, το οποίο απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του.

Εχουν ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το δηλητήριο του εθνικισμού

Η κυβέρνηση κατά παραγγελία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σχεδίασε μια επαίσχυντη συμφωνία, όπως είναι αυτή των Πρεσπών (...) Μια συμφωνία που μοναδικό στόχο είχε όχι βέβαια τη φιλία και τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά για να μπει η «Σεβέρνα Μασεντόνια» στο ΝΑΤΟ. Για να ολοκληρωθεί η «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» στα Δυτικά Βαλκάνια, να ανακοπεί η επιρροή της Ρωσίας, ακόμα και της Κίνας, στην ευρύτερη περιοχή.

Γι' αυτό ακριβώς, επειδή είναι ΝΑΤΟική, διατηρεί και τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, αφού αναγνωρίζει Μακεδόνα πολίτη, μακεδονικό λαό και γλώσσα, όπως ονομάζει τα της γειτονικής χώρας, αφήνοντας ανοιχτή την ανιστόρητη διεκδίκηση αύριο δήθεν ύπαρξης τέτοιας εθνικής μειονότητας μέσα στην Ελλάδα, όταν τα συμφέροντα του «διαίρει και βασίλευε» των ΑμερικανοΝΑΤΟικών το επιβάλουν.

Αυτό πρέπει να δει σήμερα ο κάθε εργάτης, ο κάθε άνεργος και άνθρωπος του μόχθου που του ρίχνουν το δηλητήριο του αλυτρωτισμού και του αντιδραστικού εθνικισμού.

Και γι' αυτό το δηλητήριο έχουν ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ που παίζουν πολιτικά παιχνίδια και με την ακροδεξιά και ψαρεύουν στα θολά νερά, εναλλάξ, του αντιδραστικού εθνικισμού και του ιμπεριαλιστικού κοσμοπολιτισμού.

Και ό,τι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι βρωμιά και αν προσπάθησε να ρίξει, δεν μπόρεσε ούτε μπορεί να λερώσει την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ, που στέκεται απέναντι στον αντιδραστικό εθνικισμό και τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου. Ακριβώς γιατί στέκεται απέναντι στους ιμπεριαλιστές που σπέρνουν το μίσος και τον εθνικισμό για να διαιρούν τους λαούς.

Πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά η ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Και για να έχουμε το καλό ερώτημα: Τώρα το θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά; Γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό και για 4 ολόκληρα χρόνια, ήταν αγκαλίτσα με την ακροδεξιά. Γιατί τι είναι οι ΑΝΕΛ; Μήπως πολιτική δύναμη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου; Μέτωπο που κάνει αγκαλιά με την ακροδεξιά και τώρα. Πού αλλού μπορεί κανείς να τοποθετήσει την κυβέρνηση του διαβολικά καλού Τραμπ;

Μήπως, μέτωπο με την ακροδεξιά έχει και η ΕΕ της θεωρίας των δύο άκρων, της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, της δίωξης δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών; Τώρα το θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά;

Οταν οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κοιμάται σπίτι του, επειδή η δίκη σέρνεται πάνω από τέσσερα χρόνια;

Οταν οι υπουργοί του φωτογραφίζονταν στο Καστελόριζο με τους υπόδικους της ΧΑ;

Οταν οι βουλευτές του καλούνταν στις εκδηλώσεις του υπουργείου Αμυνας, τότε, ο φόβος της ακροδεξιάς δεν υπήρχε ή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάθει μερική αμνησία;

Και τώρα φέρνει και νομική ποινική διάταξη, νόμο, για να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της ΧΑ, για διεύθυνση εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης!

Αυτά τι είναι; Μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό, ή δημιουργία άλλοθι με μικροκομματικούς υπολογισμούς που παραπέμπουν σε συμφωνίες λωποδυτών κάτω από το τραπέζι;

Πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, το άνοιγμα του δρόμου για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα.

Για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή από παντού. Και απ' την τρίτη θέση στις βουλευτικές εκλογές. Και για να πατώσουν οι υποψήφιοί της σε Περιφέρειες και δήμους. Και για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν υλικά, οικονομικά και ιδεολογικά το φασισμό.

Ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, τα διάφορα κόμματα - μπαλαντέρ σε αυτόν τον κάλπικο διπολισμό επικεντρώνουν στο ποια κυβέρνηση, από το γνωστό αντιλαϊκό δίπολο, θα υπάρχει την επόμενη μέρα. Εμείς αντιστρέφουμε το ερώτημα και απαντάμε: Οση σημασία έχει ποια κυβέρνηση και τι είδους κυβέρνηση θα είναι την άλλη μέρα, ακόμα ίδια και μεγαλύτερη σημασία έχει και το «ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» θα υπάρχει την επόμενη μέρα.

Για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα, όταν δεν υπάρχουν ή δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μιας πραγματικής φιλολαϊκής διακυβέρνησης, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία. Ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν αυτή ονομάζεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ