Στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά περιόδευσε η υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Η Δ. Μανωλάκου πέρασε από γραφείο σε γραφείο συνομιλώντας με τους αστυνομικούς, αξιωματικούς και μη, σε όλες τις υπηρεσίες και τα τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης που στεγάζεται στο 6ώροφο κτίριο. Οπως καταγγέλθηκε από τους ίδιους, πληρώνουν από την τσέπη τους για την καθαριότητα, ακόμα και για το μελάνι στους εκτυπωτές και την ίδια ώρα τους οφείλονται υπερωρίες από το Δεκέμβρη. «Δεν φτάνει που μας πετσόκοψαν τους μισθούς, μας χρωστάνε και δεδουλευμένα. Κατά τ' άλλα βγήκαμε από τα μνημόνια», αναφέρθηκε από έναν αστυνομικό υπάλληλο...
Το κτίριο είναι παντελώς εγκαταλειμμένο, πέφτουν ακόμα και σοβάδες από τους τοίχους, παντού στοίβες από χαρτιά και φακέλους, καθώς εκεί ακόμα δεν έχει φτάσει η μηχανοργάνωση, όταν η κυβέρνηση κομπάζει για την «ψηφιακή εποχή». Καταγγέλθηκε επίσης ότι από αυτοψίες που έγιναν στο κτίριο, εντοπίστηκαν προβλήματα ακόμα και στατικότητας.
Οι αστυνομικοί υπάλληλοι ζήτησαν από το ΚΚΕ να αναδείξει με κάθε τρόπο τις συνθήκες εργασίας τους. Η Δ. Μανωλάκου επισήμανε ότι είναι ανάγκη να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και με βάση αυτήν να καθορίσουν την ψήφο και την περπατησιά τους για να δουν άσπρη μέρα. «Κονδύλια για υπηρεσίες που αφορούν την προστασία των εργαζομένων, για την εξυπηρέτηση του απλού κόσμου δεν υπάρχουν. Για τους εφοπλιστές όμως υπάρχουν. Σου παίρνουν το σπίτι για 500 ευρώ, όμως οι εφοπλιστές, οι επιχειρηματίες είναι φοροαπαλλαγμένοι», σημείωσε, τονίζοντας στους εργαζόμενους ότι οι μνημονιακοί νόμοι όχι μόνο δεν τέλειωσαν, αλλά με τη συνταγματική αναθεώρηση «τα μνημόνια κατοχυρώνονται και συνταγματικά» με τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων γιατί είναι οικονομικές συμφωνίες που αφορούν την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου που τα κόμματα αυτά εξυπηρετούν. «Είναι δίκαιη αυτή η πολιτική; Οχι, είναι απαράδεκτη και έχει σημασία τι ψηφίζει κανείς στο συνδικάτο, στο δήμο, στην Περιφέρεια, στη Βουλή» τόνισε.
Ενημέρωσε για τις προτάσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ στη συνταγματική αναθεώρηση, όπως είναι η μόνιμη σταθερή εργασία, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να γίνουν μόνιμες, αλλά και την κατάργηση του άρθρου 107 που κατοχυρώνει συνταγματικά τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου, τις οποίες απέρριψαν ασυζητητί χέρι χέρι όλα τα αστικά κόμματα «για να σου λένε μετά είναι αντισυνταγματικό να ζητάς δικαιώματα».
«Ρίξτε κόκκινο στην κάλπη» για να γίνει η διαφορά, ανέφερε η Δ. Μανωλάκου, μια επιλογή που σε συνδυασμό με την οργάνωση της πάλης μπορεί να σηματοδοτήσει θετικές διεργασίες και εξελίξεις υπέρ του λαού.