Τρίτη 19 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Η δημοτική αρχή καλωσορίζει τους ιμπεριαλιστές στην πόλη

Τις κολιγιές της διοίκησης του δήμου με τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και τον ενεργητικό ρόλο της στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πυλαίας - Χορτιάτη.

Οπως αναφέρει, «έπειτα από τις "κολιγιές" με το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο (NRDC-GR) του 3ου Σώματος Στρατού, η διοίκηση του κ. Καϊτεζίδη ετοιμάζεται να καλωσορίσει στο Πανόραμα στις 12-14 Απρίλη στα πλαίσια της επονομαζόμενης "2ης Ενεργειακής Ακαδημίας" (Energy Union Future Leaders Academy) τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Σέφκοβιτς, τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, καθώς και στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, για να συζητήσουν για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Πρόκειται για εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης της "Ενεργειακής Ενωσης", της διαμόρφωσης δηλαδή μιας κοινής ενεργειακής πολιτικής, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Ολα αυτά σε μια χρονική περίοδο που φουντώνουν οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, Ρωσίας και Κίνας, με τον ενεργειακό πλούτο να αποτελεί "καταλύτη" των διευθετήσεων που μαγειρεύονται σε βάρος των λαών (βλ. συμφωνία των Πρεσπών, ανταγωνισμός μονοπωλίων στη ΝΑ Μεσόγειο - κυπριακή ΑΟΖ). Τα παραδείγματα της Συρίας και της Ουκρανίας είναι ενδεικτικά των αποτελεσμάτων που επιφυλάσσει για τους λαούς το ενεργειακό και γεωπολιτικό παζάρι μεταξύ των ιμπεριαλιστών.

Η διοίκηση του δημάρχου, κ. Καϊτεζίδη, σε εναρμόνιση με την πολιτική τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και ΝΔ, προωθεί, από την πλευρά της, την πολιτική της "Στρατηγικής αναβάθμισης της χώρας", τη μετατροπή δηλαδή της Ελλάδας σε σημαιοφόρο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Τη στάση αυτή σιγοντάρουν μέσω της ψήφου τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ("Δίκτυο Ενεργών Πολιτών" - "Δύναμη Αλλαγής") και του ΠΑΣΟΚ ("Νέο Πρόσωπο") αφού όλοι μαζί υπερψήφισαν τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Να βγουν συμπεράσματα! Ο λαός να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτήν την επικίνδυνη πολιτική. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο λαός να δώσει απάντηση απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις και σε τοπικό επίπεδο που σιγοντάρουν τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Να αλλάξει τον συσχετισμό ψηφίζοντας και δυναμώνοντας το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διλήμματα»(2019-12-07 00:00:00.0)
Στο τραπέζι όλη η ιμπεριαλιστική ατζέντα(2012-02-16 00:00:00.0)
Δολοφονική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας(1999-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ