Σάββατο 16 Μάρτη 2019 - Κυριακή 17 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων Κεντρικής Αμερικής και Μεξικού

Η 6η Συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Κεντρικής Αμερικής και του Μεξικού, με τη συμμετοχή του ΚΚ Μεξικού, του Εργατικού Κόμματος Γουατεμάλας, του ΚΚ Ελ Σαλβαδόρ, του ΚΚ Ονδούρας και του Κόμματος της Λαϊκής Πρωτοπορίας της Κόστα Ρίκα, πραγματοποιήθηκε από 1 έως 3 Μάρτη, στο Ελ Σαλβαδόρ, με στόχο την ανταλλαγή της πείρας από την ταξική πάλη. Με κοινή ανακοίνωση των κομμάτων, η συνάντηση κατήγγειλε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα και εξέφρασε την αλληλεγγύη των κομμάτων στο ΚΚ Βενεζουέλας και το λαό της χώρας.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται: «Μπροστά στα ιστορικά ξεπερασμένα όρια του καπιταλισμού, η ρεαλιστική εναλλακτική είναι ο σοσιαλισμός ως πρώτη φάση του κομμουνισμού. Είναι ελπιδοφόρο ότι σε όλη την περιοχή μας παρά τις δυσκολίες εξελίσσεται μια διαδικασία αναδιοργάνωσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων που επαναπροσδιορίζουν τον μαρξιστικό - λενινιστικό, ταξικό και διεθνιστικό τους χαρακτήρα.

Τα ΚΚ εκτιμούν ότι αυτές τις περίπου δύο δεκαετίες του "προοδευτισμού" στη Λατινική Αμερική, συνεχίζεται η διαχείριση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και δεν επιλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι λαοί».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org