Κυριακή 11 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Οι πολιτικές στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ πλήττουν τη μικρομεσαία αγροτιά

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η μικρομεσαία αγροτιά δεν είναι ούτε τοπικά ούτε αφορούν ένα μόνο προϊόν, π.χ., το βαμβάκι, τον καπνό, το λάδι. Μπορεί ένα προϊόν να χτυπιέται περισσότερο, μια περιοχή να έχει πιο οξυμένα προβλήματα από μια άλλη, αλλά η τάση είναι γενική. Οσο περισσότερο προσαρμόζεται η ελληνική αγροτική οικονομία στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις επιλογές της παγκόσμιας καπιταλιστικής αγοράς, τόσο θα μειώνονται και στην Ελλάδα οι ρυθμοί αύξησης της παραγωγής και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Η αγροτιά όλης της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσει, ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται, έχουν ένα και μοναδικό στόχο: Να συγκεντρωθεί η γη, η παραγωγή και το εισόδημα σε λιγότερα χέρια, στα χέρια των δυνάμεων του κεφαλαίου, σε βάρος της φτωχής αγροτιάς, επισήμανε από τη Θεσσαλία, όπου περιοδεύει, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να βάλει στο στόχαστρό του αυτή τη γενική κατεύθυνση της πολιτικής, προβάλλοντας ταυτόχρονα, κατάλληλα και σύγχρονα αιτήματα.

ΧΤες, εκατοντάδες τρακτέρ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δρόμου Λάρισας - Αγιάς, ενώ οι αγρότες της Θεσσαλίας προετοιμάζουν εντατικά τα συλλαλητήρια στην Καρδίτσα, στα Φάρσαλα και τα Τρίκαλα, στις 14, 16 και 19 του Νοέμβρη αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ