Παρασκευή 8 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΜΥΝΤΑΙΟ
Χωρίς τηλεθέρμανση ελέω «απελευθέρωσης»

Τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και των υπόλοιπων παρατάξεων αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο

Με διακοπή της τηλεθέρμανσης υποδέχτηκαν το Μάρτη οι κάτοικοι του Αμυνταίου, του Φιλώτα και της Λεβαίας, λόγω διακοπής λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου εξαιτίας διαρροής. Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν μείνει χωρίς θέρμανση, καθώς οι περισσότεροι δεν διαθέτουν εναλλακτική πηγή θέρμανσης (π.χ. λέβητα πετρελαίου). Αποκαλυπτικό είναι το στοιχείο ότι παρόλο που η βλάβη αποκαταστάθηκε ήδη από το Σάββατο, μέχρι τις αρχές της βδομάδας ο ΑΗΣ Αμυνταίου δεν είχε λάβει την απαιτούμενη άδεια για επανεκκίνηση, λόγω χαμηλής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Με ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Ελευθεριάδης, υποψήφιος δήμαρχος Αμυνταίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναδεικνύει ότι τα όσα ζει ο λαός της περιοχής τις τελευταίες μέρες είναι ένα δείγμα της σκληρότητας που φέρνουν οι πολιτικές της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας. Σχολιάζει επίσης τη διαμάχη πρώην και νυν δημοτικών αρχών για το ποιος διαχειριζόταν καλύτερα το ζήτημα της τηλεθέρμανσης, πίσω από την οποία κρύβεται η συμφωνία τους στην πολιτική της «απελευθέρωσης».

Και σημειώνει: «Ο τρόπος λειτουργίας της ΔΕΗ με βάση κριτήρια κερδοφορίας και όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου για ρεύμα και κεντρική θέρμανση είναι η πεμπτουσία των πολιτικών που ξεκινάνε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις νυν και πρώην κυβερνήσεις και φτάνει μέχρι τις τοπικές διοικήσεις!

Εχουν ευθύνη όσοι στήριξαν αυτές τις πολιτικές, όσοι τις ψήφισαν, όσοι τις εφάρμοσαν, αλλά έχουν ευθύνη και όσοι στην τοπική κοινωνία παριστάνανε τους υπερασπιστές του λαού και ψήφιζαν ή στήριζαν κόμματα που σε κεντρικό επίπεδο ήταν υπέρμαχοι αυτών των πολιτικών.

Εχουν ευθύνη όλοι αυτοί που σήμερα 30% των νοικοκυριών της Ελλάδας αδυνατούν να πληρώσουν για τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Φταίνε όλοι τους που σήμερα, το 2019, δεν έχει λυθεί το ζήτημα της κεντρικής θέρμανσης ειδικά σε μια περιοχή που βρίσκεται στο κέντρο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, φταίνε που υπάρχουν ακόμα οικισμοί στο δήμο μας οι οποίοι δεν έχουν συνδεθεί με την τηλεθέρμανση, φταίνε όλοι αυτοί που σήμερα πρέπει να ή να κρυώσουμε ή να πληρώσουμε πανάκριβα τη θέρμανση του σπιτιού μας.

Είναι οι ίδιοι που διαλαλούσαν τη δήθεν ευμάρεια της νέας εποχής της "απελευθέρωσης" και της ιδιωτικοποίησης της παραγωγής Ενέργειας, οι ίδιοι που σήμερα μας πουλάνε το παραμύθι της "μεταλιγνιτικής" περιόδου.

Αυτές οι πολιτικές και όλοι οι υπέρμαχοί τους πρέπει να απομονωθούν!

Να στηριχθούν παντού τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση για την καθυστέρηση έναρξης της τηλεθέρμανσης(2023-10-19 00:00:00.0)
Η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» καταδικάζει τον λαό σε ενεργειακή φτώχεια(2023-09-28 00:00:00.0)
Απαιτούν φτηνή θέρμανση και ρεύμα(2022-02-02 00:00:00.0)
...από το μέλλον(2020-05-14 00:00:00.0)
Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης(2020-04-03 00:00:00.0)
Ορατές οι συνέπειες της «απολιγνιτοποίησης» για το λαό της περιοχής(2019-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ