Παρασκευή 8 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μαζική συγκέντρωση - απάντηση στην κυβερνητική πολιτική για το πρόβλημα των ναρκωτικών

Με επιτυχία η εκδήλωση που οργάνωσε η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Αθήνα, με ομιλητή τον Ν. Σοφιανό

Πλήθος νέων ανθρώπων, φοιτητών, μαθητών, νέων εργαζομένων και ανέργων, νέων που βρίσκονται στα θρανία της Κατάρτισης, συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν χτες η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ και η Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ Κατά των Ναρκωτικών, με θέμα «Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Αθήνα, οι "χώροι εποπτευόμενης χρήσης" και οι θέσεις του ΚΚΕ».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης και πολλοί επίσης υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο της Αθήνας.

Το αμφιθέατρο αποδείχθηκε μικρό, καθώς κόσμος παρακολουθούσε όρθιος μέσα και έξω από το αμφιθέατρο. Αλλωστε, πρόκειται για θέμα άμεσης επικαιρότητας, καθώς την ίδια μέρα, χτες, ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με την εγκληματική νομοθέτηση των «χώρων εποπτευόμενης χρήσης», μαζί με άλλες διατάξεις που ενισχύουν το ρόλο των ιδιωτών στον ευαίσθητο χώρο των ναρκωτικών και στον αντίποδα ελαστικοποιούν παραπέρα τις σχέσεις εργασίας στις κρατικές δομές. Και όχι τυχαία, επιλέχτηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), ένα Ιδρυμα που υφίσταται στους χώρους του τις συνέπειες από τη γειτνίαση με το Πεδίον του Αρεως, όπου οι πιάτσες και η διακίνηση ναρκωτικών είναι καθημερινό φαινόμενο.


Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», χαιρετισμούς απηύθυναν τα στελέχη της ΚΝΕ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην Αθήνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανδρέας Πούλος και Γιάννης Παντελάρος, ενώ παρέμβαση έκανε η Αννα Δημητροπούλου, από τον Σύλλογο οικογένειας ΚΕΘΕΑ - «Νόστος», που διάβασε το ψήφισμα - διαμαρτυρία του Συλλόγου για τους λεγόμενους «χώρους εποπτευόμενης χρήσης», που εξυπηρετούν, όπως είπε, τα συμφέροντα των εμπόρων του θανάτου και υπονομεύουν τον αγώνα του Συλλόγου για απεξάρτηση.

Ο παλμός και η μαζικότητα έδωσαν το στίγμα της συγκέντρωσης και τη σκυτάλη στον Ν. Σοφιανό, που σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του ότι η μαζική συγκέντρωση αποτελεί απάντηση στην επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική, αλλά και βήμα ώστε να μην περάσει αυτή η κυρίαρχη πολιτική στο πρόβλημα των ναρκωτικών.

Εξήγησε ότι η πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, είναι αυτή της μείωσης της βλάβης, που τελικά όμως διογκώνει το πρόβλημα, και σημείωσε ότι και στο θέμα των ναρκωτικών, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να παίξει βρώμικο και επικίνδυνο ρόλο, προωθώντας και τους λεγόμενους «χώρους εποπτευόμενης χρήσης».

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ και αποσπάσματα από τις ομιλίες στην εκδήλωση ο «Ριζοσπάστης» θα δημοσιεύσει σε επόμενα φύλλα του.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ