Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό Παιδείας

Δυναμική, αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, επιφύλαξαν το Σάββατο εκατοντάδες φοιτητές και σπουδαστές από το ΤΕΙ και το Πολυτεχνείο Κοζάνης. Συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και πορεύτηκαν στη Βιβλιοθήκη, όπου έγινε εκδήλωση του δήμου για τις συγχωνεύσεις Ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας με ομιλητές τον υπουργό και τους δύο πρυτάνεις.

Μέσα από τα συνθήματά τους δήλωσαν ότι οι φοιτητές δεν θέλουν να είναι ούτε πελάτες ούτε τζάμπα εργάτες. Κεντρικό αίτημα των σπουδαστών του ΤΕΙ ήταν η αντιστοίχηση των αποφοίτων των τμημάτων της ΣΤΕΦ με τα νέα τμήματα που προβλέπεται να ιδρυθούν.

Φτάνοντας στη Βιβλιοθήκη, οι φοιτητές συνάντησαν αστυνομικό κλοιό που εμπόδισε την είσοδό τους στο χώρο της εκδήλωσης. Επειτα από πιέσεις, μια ομάδα φοιτητών κατάφερε να συναντηθεί με τον υπουργό και κατέθεσε το πλαίσιο των αιτημάτων τους, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

-- Ολοι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ να έχουν τη δυνατότητα εξίσωσης του πτυχίου τους με το νέο πανεπιστημιακό Τμήμα. Πρόβλεψη αντιστοίχησης για όλα τα υπό κατάργηση Τμήματα.

-- Οι σπουδαστές όλων των ετών που τώρα σπουδάζουν, να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα νέα Τμήματα χωρίς οικονομική επιβάρυνση και άλλα εμπόδια. Να αναγνωριστούν και να αντιστοιχηθούν όλα τα μαθήματα που έχουν περάσει. Ενα πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο.

-- Το πτυχίο να είναι μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα. Κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλους τους απόφοιτους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ