Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Μουσική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας

Μουσική - καλλιτεχνική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου μαθητές και γονείς Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής, δηλώνοντας για μία ακόμα φορά πως η δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια και διεκδικώντας να παρθεί πίσω η Υπουργική Απόφαση με τους όρους εισαγωγής στα Μουσικά Τμήματα των πανεπιστημίων.

Επιστρατεύοντας ένα ευρύ φάσμα από μουσικά είδη - από ροκ μέχρι παραδοσιακά τραγούδια - έδειξαν για μία ακόμα φορά την αγάπη τους για την τέχνη, τη διάθεσή τους να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους σε αυτή. Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρέθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θέτει χιλιομετρικούς περιορισμούς στη δωρεάν μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία. Επιπλέον, γονείς και μαθητές δηλώνουν πως η Υπουργική Απόφαση για την εισαγωγή των μαθητών στα Μουσικά Πανεπιστήμια θα αδικήσει τους μαθητές, καθώς έχει περάσει το πρώτο τετράμηνο και καλούνται να εξεταστούν σε νέα αντικείμενα και ύλη η οποία δεν διδάσκεται στο πλαίσιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στα αιτήματα για κατάργηση της ΚΥΑ για τις μεταφορές, για δημόσιο φορέα μετακίνησης των μαθητών και το να μην ισχύσει φέτος άρον άρον ο συγκεκριμένος τρόπος εισαγωγής στα Μουσικά Τμήματα αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Τη στήριξη στον αγώνα τους εξέφρασαν από το βήμα της συγκέντρωσης απευθύνοντας χαιρετισμούς εκπρόσωποι της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, που κάλεσε τους μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, που δίνουν ένα δίκαιο αγώνα, να χρωματίσουν με τις νότες τους τα μαθητικά συλλαλητήρια στις 18 Μάρτη.

Καθώς ολοκληρωνόταν η μουσική διαμαρτυρία, γονείς και μαθητές δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους, με επόμενο σταθμό την κατάθεση υπομνήματος στη Βουλή τις προσεχείς μέρες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org