Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Νέες καταγγελίες σε βάρος της Μέι

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Σαν προσπάθεια «δωροδοκίας» ώστε να ψηφιστεί το κυβερνητικό σχέδιο για το Brexit, την επόμενη βδομάδα στη βουλή των Κοινοτήτων, σχολιάστηκε χτες από Συντηρητικούς και Εργατικούς βουλευτές το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, με την ονομασία «Ταμείο για Ισχυρότερες Πόλεις», στο οποίο προβλέπεται να δοθούν στη βρετανική περιφέρεια 1,6 δισ. στερλίνες μέχρι το 2026.

Βασικός στόχος του ταμείου που ανακοίνωσε η Μέι είναι η χρηματοδότηση έργων «ανάπτυξης και βελτίωσης της τοπικής οικονομίας και των υποδομών», κυρίως σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου που ψήφισαν μαζικά υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ (όπως στη βόρεια Αγγλία). Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα θα δοθούν σε περιοχές που «δεν μοιράζονται δίκαια την ευημερία» της χώρας και θα έχουν στόχο τη «δημιουργία θέσεων εργασίας, την εκπαίδευση των πολιτών και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας».

Χτες, εκπρόσωπος αυτοκινητοβιομηχανιών στη Μεγάλη Βρετανία αποδοκίμασε την πιθανότητα ενός «σκληρού» Brexit, επισημαίνοντας ότι σε τέτοια περίπτωση θα υποστεί καταστροφή ό,τι έχει απομείνει από τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς θα επιβληθούν «αυξημένοι δασμοί» στα 2/4 των εξαγώγιμων προϊόντων της Μ. Βρετανίας. Οπως εξήγησε, ένα «άτακτο» Βrexit θα ακυρώσει αυτόματα τη συμμετοχή της χώρας σε όλες τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου που είχε υπογράψει μέσω της ΕΕ με άλλες χώρες, όπως με την Ιαπωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ