Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Οργανώνει συνάντηση για το Αφγανιστάν στην Αγκυρα

ΜΟΣΧΑ.--

Ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου για το Αφγανιστάν Ζαμίρ Καμπούλοφ ανακοίνωσε ότι στις 22 Φλεβάρη θα συναντήσει στην τουρκική πρωτεύουσα τον Αμερικανό ομόλογό του, Ζαλμάι Κχαλιλζάντ, προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία της «ειρηνευτικής διαδικασίας» στο Αφγανιστάν. Ο Καμπούλοφ είπε ότι Μόσχα και Ουάσιγκτον συμφώνησαν να συναντηθούν σε ένα «ουδέτερο μέρος» και ότι η λύση της Τουρκίας προέκυψε ως «βολική» λύση.

Ο Καμπούλοφ εκτίμησε ότι η φετινή χρονιά θα είναι «αποφασιστική» για τον τερματισμό του 17ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη και εκφράζοντας την ελπίδα οι «Ταλιμπάν» να λάβουν μέρος σε αυτές. Σημείωσε ακόμα ότι η χώρα του επιδιώκει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να πειστεί για την άρση των κυρώσεων κατά των «Ταλιμπάν».

Στο μεταξύ, χτες, ο υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν υποστήριξε ότι «(από τη μεριά της Ουάσιγκτον) δεν θα υπάρξουν μονομερείς μειώσεις στρατευμάτων». Κατά τη συνάντηση των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, είπε ότι οποιαδήποτε αλλαγή «θα είναι συντονισμένη. Θα εργαστούμε μαζί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ